Jurassic Park la Râșnov. 80 de dinozauri din fibră de sticlă vor fi instalaţi în parcul oraşului

Data publicării:
jurassic

În parcul de la Râşnov vor fi aduşi 80 de dinozauri, iar 20 dintre ei vor avea mărimea naturală, adică 10-12 metri înălţime. Dinozaurii sunt din fibră de sticlă, iar unii vor avea şi instalaţii de sunet care să imite zgomotele scoase de animale.

Parcul va avea şi 60 de locuri de cazare amenajate în copaci, un restaurant şi o sală de conferinţă. Investiţia aparţine unei firme din Sfântu Gheorghe şi va costa patru milioane de euro, o parte din fonduri fiind bani europeni.

Ideea are ca inspiraţie un parc similar din Austria, care atrage anual peste două milioane de turişti. Cum cetatea din Râşnov a fost vizitată anul trecut de 200.000 de persoane, Primăria vrea să aducă şi mai mulţi vizitatori.

Astfel că în această vară vor începe lucrările la liftul cu cremalieră care va uşura accesul în cetate şi va oferi o panoramă spectaculoasă celor care îl vor folosi. Investiţia este de 15 milioane de lei, iar banii au fost obținuţi printr-un proiect european. 700 de persoane vor folosi instalaţia în fiecare zi, iar liftul va urca 165 de metri din oraş până la cetatea ţărănească.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri