JURNAL PENTRU COPII. Crazy Spins, puștii care au lăsat calculatorul pentru Parkour

Data publicării:
parkour

David, Ionuț, Rareș, Dragoș și din nou Ionuț sau, altfel spus, Crazy Spins, o trupă de puști din Buzău, își dedică cea mai mare parte a timpului unui sport cu adevărat extrem: Parkour.

„Totul a început când aveam opt ani, eram cu prietenul meu, Ionuț, și am văzut niște băieți prin parc care făceau sărituri, Parkour. Și ne-am propus să încercăm și noi”, povestește David, membru al trupei Crazy Spins.

Tatăl său consideră că a fost „ceva minunat ca tinerii să se desprindă de calculator și să iasă să facă mișcare”.

Parkour-ul a fost inventat pentru antrenamentele militare de acum aproximativ 150 de ani, pentru a crea oameni cu adevărat puternici din toate punctele de vedere. Asta vor să devină și cei cinci puști de la Crazy Spins. De aceea se întâlnesc zi de zi, fără excepție, antrenându-se până la epuizare.

„Este foarte diferit de celelalte sporturi, când am văzut prima dată mi s-a părut imposibil să faci așa ceva”, își amintește Rareș de la Crazy Spins.

Nu au antrenor, nu au sală de sport, nu au echipament special, nu au sponsori sau mentori. Au, în schimb, pasiune, curaj, ambiție cât cuprinde și părinți care sunt mândri de ceea ce fac și-i susțin necondiționat.

„Este foarte ambițios, când un coleg de-al lui reușește o schemă și el încă nu o stăpânește bine, începe să exerseze de unul singur și mă bucur că are ambiția asta, care îl propulsează din ce în ce mai departe”, spune tatăl lui David.

Puștii de la Crazy Spins au povestit la „Jurnal pentru Copii” cum se simt atunci când se aruncă de pe un stâlp sau fac sărituri demne de filmele de acțiune.

„Senzatia este superbă, nu poate fi descrisă în cuvinte, e extraordinar, cel mai minunat lucru!”, spune Ionuț.

„Când îmi reușește o schemă anume, mă simt împlinit, e ca și cum aș izbucni de bucurie!”, adaugă Dragoș.

Singura școală de Parkour din țară se află în București și oferă cursuri pentru copii și tineri de toate vârstele. Părinții trebuie să știe că cei mici au nevoie de supraveghere pe parcursul antrenamentelor, întrucât riscul de accidentare este foarte ridicat în cazul acestui sport.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri