JURNAL PENTRU COPII. La 10 ani a scris deja două cărți

Data publicării:
17022013 20alexia-49969

„Sunt foarte bucuroasă și mândră că am scris aceste poezii și povești și sunt mândră că poeziile mele au apărut în manualul de clasa 0”, spune Alexia.

Alexia are 10 ani și ...este în cărți! Fetița scrie versuri și proză, are deja două volume publicate și peste 600 de cărâi vândute. Anul acesta, patru dintre poeziile sale au apărut în manualul pentru clasa pregatitoare.

„Cea mai mare realizare e apariția în manualul de clasa 0 avizat de Ministerul Învățământului. Și nu e deloc mai prejos nici premiul din Italia, la concursul internațional de poezie, unde a obținut premiul pentru tinere talente debutante”, explică mama fetiței.

Alexia este o fetiță cu foarte multă imaginație. Ea a descoperit o lume fantastică din întâmplare, în urma unui accident. „După un accident la echitație, am fost purtători de guler cervical, i s-a interzis să practice echitația, apoi, cu tot timpul liber, s-a apucat să scrie”, povestește mama.

„Am început să fac din ce în ce mai multe poezii și așa a ajuns o carte de poezii”, explică Alexia.

Alexia a publicat până acum două volume, de proză și poezie. Cărțile micuței scriitoare se găsesc în librării.

Pe lângă literatură, Alexia este pasionată de pian, balet, echitație și pictură. Fetița spune însă că scrisul a ajutat-o cel mai mult. „Când am început să scriu poeziile am început să am mai mult curaj în mine”, mărturisește Alexia.

Alexia se consideră norocoasa și are un mesaj pentru copiii care au talent la scris, dar nu au încercat niciodată până acum. „Chiar dacă le e teamă, ar trebui să încerce. Pot ajunge foarte buni. Eu nu am vrut să scriu, că îmi era frică și, dacă am încercat, am văzut că îmi ieșea, am făcut mai mult și am reușit”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri