JURNAL PENTRU COPII. Mihai Covaliu: Acasă nu se discută despre scrimă

Data publicării:
20121202 20jurnalcopii-36412

Scrimeurul spune despre copiii săi, Vlad Gabriel (7 ani) şi Elena Amalia (5 ani), că îl provoacă la dueluri şi că sunt bucuroşi atunci când reuşesc să îl învingă. Totuşi, acasă regula este că nu se discută despre scrimă, sport la care şi soţia lui Mihai este pricepută.

Dacă vine vorba de adversari imaginari, Mihai l-a admirat de mic pe d'Artagnan, dar dacă s-ar duela cu el, lupta ar dura foarte mult şi sigur nu s-ar lăsa învins, spune campionul olimpic.

Cea mai importantă medalie pe care a primit-o Mihai Covaliu este bronzul obţinut la Beijing, la Jocurile Olimpice din 2008, un trofeu obţinut foarte greu şi pentru care a muncit foarte mult, cu toate că nu este cel mai valoros.

„Am avut adversari mult mai puternici decât mine pe care i-am învins. Mi-am dorit întotdeauna să fiu cel mai bun şi, asemenea lui Mihai Viteazul, am luptat pe planşele de concurs pentru ţara mea şi cu gândul la tricolor. Am avut tot timpul în minte să câştig competiţia pentru a face ca imnul ţării noastre să fie auzit şi văzut de întreaga lume”, afirmă Mihai Covaliu la Jurnalul pentru Copii, la o zi după 1 Decembrie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri