JURNAL PENTRU COPII. Parc interior pentru amatorii de skateboard şi ciclism

Data publicării:
sport extrem

Pasionaţii de sporturile extreme pot merge în singurul parc interior din Bucureşti unde amatorii de skateboarding și ciclism se pot arunca de la înălțime, se pot urca pe pereți și chiar rostogoli.

Andrei, Denis și Ciprian, trei puști de 14 ani înnebuniți după sporturile extreme, ne-au făcut o demonstrație (vezi materialul video de mai sus). Pentru că sunt mari iubitori de adrenalină și distracție, s-au adunat în cel mai tare skate-park interior din București și au exersat figuri demne de filmele de acțiune.

Mă dau de aproximativ doi ani, dar mă dau de distracție mai mult! Nu am avut niciun profesor, am început să mă dau singur, m-am uitat pe Youtube la niște videoclipuri, am învățat de acolo și încet-încet am început să mă dau singur”, explică unul dintre puști.

„Cam de doi ani am început să mă dau și am văzut că îmi place și de acum mă dau în fiecare zi”, mărturisește al doilea.

Totul a început acum doi ani, când eu și prietenii mei am văzut la alți băieți de prin skate-park acest sport. Mi s-a părut interesant, ne-am lovit la început și apoi ne-am luat fiecare câte un skate, ne-am apucat și pe parcurs am început să mai învățam scheme, după aceea, totul a venit de la sine!”, explică și cel de-al treilea.

Sporturile extreme vin la pachet cu senzațiile tari. Dar atenție! Sunt lucruri pe care cei mici trebuie să le știe înainte de a începe să facă acrobații!

Puștii, dar și cei mari și experimentați, ne-au împărtășit ceea ce simt și cât de greu este să sari pe pereții skatepark-urilor:

Foarte multă adrenalină. Foarte multă! Simți că-ți tremură picioarele uneori!”

Skateboardul este foarte creativ, ai cum să combini schemele!”

Trebuie să te pregătești mult, foarte mult. E un sport de migală, la care trebuie să stai să muncești mai mult decât la celelalte sporturi”.

Aș vrea să ajung la un nivel mai avansat și da, să particip și la concursuri”

Părinților mei și se pare un sport periculos, dar ei au încredere în mine și mă susțin în tot ceea ce fac și vor să progresez!”

Trick-urile, când le vezi, sunt destul de grele, dar după ce le practici mult, devin destul de ușoare!”

Și pentru că distracția nu are vârstă, aflăm de la specialiști că oricine poate începe să se antreneze pe bicicletă, placă sau role chiar din primii ani de viață. Există, însă, o serie de reguli de respectat.

Considerăm că undeva, începând cu 9-10 ani, un copil se poate descurca foarte bine pe skateboard sau pe bmx și role”, spune managerul parcului de distracții, Cristina Folea.

Unul dintre antrenori recunoaște că are elevi cu vârste cuprinse între 5 și 70 de ani.

Avem un regulament strict, pe care fiecare participant sau fiecare skater/biker sau roller care vine în skate-park trebuie să-l citească și să-l ia la cunoștință!”, precizează managerul.

Pentru cei care vor să înceapă cursurile pentru a putea face sărituri spectaculoase, singura școală de skateri, bikeri și rolleri din țară se află în București, unde sunt așteptați cu mic, cu mare, de cei mai experimentați antrenori din România!

Urmăriți imaginile în materialul video atașat, difuzat în emisiunea „Jurnal pentru copii” de la Digi24.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri