JURNAL PENTRU COPII. Recomandări de lectură pentru cei mici, în această vacanță

Data publicării:
carti

Cărţile ne ajută să evadăm în alte lumi, să trăim alte poveşti şi mai ales, să creştem frumos! Şi ar fi păcat să nu răsfoim o carte, mai ales că este vacanţă şi avem timp suficient!

'De ce? Prima mea carte de întrebări' este recomandarea Andrei Cărbunaru, pentru că „poți să afli de ce ți se încrețește pielea după ce faci baie sau de ce face săpunul baloane”.

De ce nu doare părul când este tăiat? De ce trebuie să dorm noaptea? - acestea sunt alte întrebări la care răspunde această carte.

Mergem mai departe, prin lumea cărţilor şi ajungem la personajul care le-a cucerit pe fetele din lumea întreagă!

„O altă carte pe care aș recomanda-o în această vară și cred că nu ar trebui să lipsească din biblioteca micuților este Violeta. În acest moment este cel mai promovat și mai cunoscut personaj Disney pentru adolescenți”, mai spune Andra Cărbunaru.

Pentru băieţi există carţi pline de aventuri! Primul volum din seria „Avioane”, o carte care conține și o jucărie sub forma unui proiector cu care copiii pot să proiecteze pe perete imagini din volum.

O colecţie mereu la modă este 'Biblioteca pentru toţi!' Publicată şi republicată, seria 'Biblioteca pentru toţi' a fascinat generaţii întregi de copii. „Vântul printre sălci”i este doar unul dintre titluri.

Acum ştiţi ce cărţi sunt la modă! Dar, ce facem cu puştii care nu au chef să citească?

„Dacă nu au chef să citească în vara aceasta, trebuie să îi orientăm spre cărțile care îi implică direct. Adică nu spre lecturi statice. Adică spre lecturi în care au și ei un aport”, explică Andra Cărbunaru.

Timpul a trecut, vremurile s-au schimbat şi locul cărţilor tradiţionale pare că a început să fie luat de cele virtuale. Însă, indiferent dacă răsfoiţi o carte cu pagini din hârtie sau una în format electonic, important este să citiţi! Cât mai mult!

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri