JURNAL PENTRU COPII. Relația tată-copil, una dintre cele mai frumoase prietenii

Data publicării:
tata-1

Una dintre cele mai frumoase prietenii este cea dintre un tată şi un copil. Iată cum poate fi un părinte cel mai bun prieten al propriului fiu, dar şi cum se pot distra aceştia împreună.

Daddy Grigoroiu este un tătic fericit, care îi acordă fiului său, Luca, tot timpul liber. „Din punctul meu de vedere, relația tată- fiu este la fel de importanată, la fel ca relația mamă-fiu . Deși mama dă naștere, tatăl trebuie să fie la fel de implicat în educație și alături de copil . Tații sunt din ce în ce mai implicați, nu mai este ca pe vremuri, să primească vestea că este tata la cârciumă și să fie mereu plecat ca să pună pâinea pe masă”, explică el.

Oboseala sau stresul nu trebuie să stea în calea niciunui părinte, mai ales atunci când vine vorba de relaţia cu propriul copil. Doar aşa se poate construi o legătură puternică între cei doi.

„Facem o groază de chestii împreună ... Ascultăm muzică, dansăm, sărim în pat, alergăm . Cel mai mult ne place să mergem la țară și să aruncam cu pietre-n lac”, spune tatăl.

Timpul pe care taţii îl petrec alături de puştii lor este foarte important pentru creşterea şi dezvoltarea micuţilor. Adulţii trebuie să aibă în primul rând răbdare cu propriii copii.

„Eu înnebuneam de frică atunci cand știam că o să am un copil. După ce l-am avut, mi-am dat seama că este așa de mișto încât îmi pare rău că l-am avut așa târziu”, mărturisește tatăl. „Tatăl este un model pentru cei mici. Mă uit la el, ascultă aceeași muzică pe care o ascult eu, fără să-l oblig eu, are aceleași depinderi, expresii ca mine”, adaugă el.

Adulţii ar trebui să-şi trateze copiii ca parteneri, de la egal la egal. Pentru că în relaţia părinte-copil nu se ştie cine dă şi cine primeşte.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri