JURNAL PENTRU COPII. Reporterul Miruna a învățat să schieze

Data publicării:
miruna-12

După ce s-a acomodat cu vremea de la Predeal, Miruna a făcut cunoştinţă cu profesorul de schi.

 „Trebuie să avem un costum adecvat, dintr-un material care rezistă la apă. Trebuie să avem mănusși ...Niciodata din lână! Trebuie să purtăm și cască la schi”, a explicat instructorul Radu Trușcă. „Cea mai potrivita varsta pentru a incepe schiul ar fi în jur de 4 ani. Copilul deja înțelege ce i se spune și este mult mai ușor de lucrat cu el”, adaugă el.

Împreună cu Miruna şi instructorul de schi, învăţăm, rând pe rând, care sunt paşii pe care trebuie să îi facem atunci când schiem! Prima dată trebuie să ne acomodăm cu clăparii, încălţămintea folosită la schiat. Apoi... „Pași mici! Încercăm să facem pași mici, pentru a nu ne dezichilibra”.

O mică pauză este întotdeauna binevenita. V-aţi întrebat din ce este compus un schi? Răspunsul vine rapid de la specialist: „Partea de sus se numește vârful schiului. Partea din spate se numește coadă. Mai avem legătura...cea din față și din spate. Avem apoi talpa..iar maginile metalice se numesc canturi”.

După o binemeritată pauză, este timpul pentru lucruri ...mari ! De aceea folosim ambele schiuri. După ce ne-am încălzit şi am învăţat să alunecăm, urmează cel mai important lucru: să ne oprim din schiat. Plugul, spun instructorii, este cea mai simplă metodă de frânare.

Pentru reporterul nostru a urmat o lungă perioadă de alunecări şi de pluguri făcute ca la carte, iar laudele au fost pe măsură!

Miruna a plecat fericită de la Predeal cu gândul la acel „mai târziu" în care să îi demonstreze instructorului că are toate şansele să devină o bună schioare. Şi voi puteţi învăţa să schiaţi dacă vă doriţi suficient şi vă place zăpada, desigur.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri