JURNAL PENTRU COPII. Școală de talente, fără taxe

Data publicării:
arte

La Școala Gimnazială de Artă copiii pasionaţi de muzică sau arte plastice pot lua cursuri la secţia care li se potriveşte, gratuit.

„Mi se pare un lucru foarte bun, pentru ca pot beneficia de ore de vioară gratuite, doar așa pot să-mi împlinesc visul, acela de a deveni violonistă”, spune o fetiță.

„Se poate înscrie orice copil care își dorește, se supune unei testari la început de an școlar și sunt admiși în funcție de numărul de locuri”, explică Nicolae Antonescu, director la Școala Gimnazială de arte nr. 5.

Elevii merg la şcoala de care aparţin pentru orele normale ce ţin de programă, după care urmează cursurile de artă. „Cursurile sunt de două ori pe săptămână la muzică, se face instrumentul principal și teoria muzicii la clasele I-IV, iar la gimnaziu se adaugă instrumentul secundar, deci al doilea instrument, plus ansamblele: cor sau orchestră”, spune directorul.

La şcoala de artă elevii din clasele I-IV studiază trei ore pe săptămână, iar cei din V-VIII, 6 ore.

A doua secţie este destinată copiilor pasionaţi de arte plastice. „La arte plastice se studiază desenul, pictura și modelajul. Avem o grupă pregătitoare mixtă la I-IV și de la clasa a V-a încolo, separat”, spune Nicolae Antonescu.

Un avantaj al acestui sistem de învăţământ este că elevii au parte de cursuri individuale.

Fie că este vorba de muzică sau pictură, orice puşti poate deveni într-o zi un artist. Important este să-şi urmeze visul şi să studieze.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri