Sari la conținut

Kremlinul a anunțat că este posibilă o întâlnire Vladimir Putin - Elton John în luna mai

FOTO: Getty Images

Putin i-a telefonat lui Elton John în luna septembrie 2015, spunându-i că este gata să se întâlnească pentru o convorbire după ce cântărețul i-a solicitat o întrevedere în care să discute despre preocupările sale cu privire la drepturile homosexualilor din Federația Rusă.

„Când au vorbit la telefon acum câteva luni, ei au fost de acord ... se vor întâlni în timpul șederii lui Elton John la Moscova”, a spus purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin, Dmitri Peskov, într-o teleconferință cu ziariștii.

„O astfel de întâlnire nu poate fi exclusă dacă sunt stabilite datele precise ale șederii lui (Elton John) aici și dacă programul șefului statului permite acest lucru”, a spus Peskov fără să detalieze.

Elton John, 69 de ani, urmează să susțină pe 30 mai un concert într-un centru comercial și de divertisment din Moscova, ca parte a turneului său mondial.

Înainte de a merge la Moscova, el este așteptat să susțină un concert într-un palat de gheață din Sankt-Petersburg, al doilea cel mai mare oraș din Federația Rusă și locul de naștere al lui Putin.

Statele occidentale și activiștii pentru drepturile omului au criticat Rusia pentru tratamentul aplicat persoanelor gay, iar Elton John a luat poziție față de o lege din 2013 care interzice „propaganda homosexuală” în rândul tinerilor. Putin a declarat că nu are prejudecăți împotriva persoanelor gay, scrie Reuters.

Site-uri rusești de rezervare on-line a biletelor de concert au scos la vânzare tichete de intrare la concertul lui Elton John de la Moscova, la prețuri ajungând la 88.000 de ruble (1.287 de dolari) pentru un loc, mai informează agenția Reuters.

În septembrie 2015, doi prezentatori de radio din Federația Rusă au făcut o farsă telefonându-i lui Elton John și dându-se drept președintele Putin și un translator al acestuia. După o săptămână de la această farsă, Vladimir Putin i-a telefonat artistului britanic și a purtat o conversație cu acesta. Impresionat de cele întâmplate, liderul de la Kremlin l-a îndemnat pe celebrul muzician să nu se supere pe cei doi prezentatori de la radio, despre care a spus că „sunt inofensivi”, „ceea ce nu justifică însă” gluma lor.