La schi în inima Tirolului. Mayrhofen găzduiește cea mai abruptă pârtie din lume

Data publicării:
austria schi

Mii de turişti pasionaţi de schi fac drumuri speciale în Mayrhofen, mica localitate austriacă, pentru a se bucura de pârtiile de schi impecabile. Staţiunea, aflată la o altitudine de 630 de metri, se mândreşte cu cea mai abruptă pârtie din Europa, denumită Harakiri, pentru că are o înclinaţie de 78 de grade. Schiorii mai puţin curajoşi au la dispoziţie 134 de kilometri de piste, bine amenajate şi 50 de telecabine şi telescaune. Iar pentru cei care vin cu copii mici există chiar şi o grădiniţă specială.

Tot în Mayrhofen se află şi cea mai mare telecabină din lume, care poate fi comparată cu un autobuz care circulă pe cabluri - poate transporta 150 de pasageri.

Dacă vă propuneţi o vacanţă în staţiunea austriacă, puteţi ajunge fie cu maşina, fie cu avionul, până la Innsburck. Dacă alegeţi automobilul, distanţa de aproape 1.500 de kilometri care desparte Bucureştiul de Mayrhofen poate fi străbătută în aproximativ 18 de ore de şofat

În cazul în care preferaţi o modalitate mai rapidă, mergeţi cu avionul până la Innsburck. Preţul pentru un bilet dus-întors este de 600 de euro, iar drumul durează aproximativ 3 ore. Din aeroport sunt autobuze până la gară, unde există trenuri spre Mayrhofen.

Pentru a rezolva problema cazării, puteţi alege unul dintre cele aproape 160 de hoteluri din oraş. Oferta variază de la 400 de euro pentru un sejur de 7 zile şi depăşeşte o mie de euro, la hotelurile de lux.

După o zi de petrecută pe pârtii, schiorii au unde să se distreze şi noaptea. Există cluburi cu muzica preferată - rock, disco sau rap. Turiştii au ocazia să danseze alături de localnicii, unii îmbrăcaţi în costume tradiţionale tiroliene.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri