Sari la conținut

Leonardo DiCaprio, somat să depună mărturie într-un proces împotriva producătorilor filmului ”Lupul de pe Wall Street”

Foto: Gulliver/Getty Images

Starul hollywoodian nu va putea să evite prezenţa sa în sala de judecată, unde va trebui să depună mărturie în procesul deschis de Andrew Greene, fost director executiv al companiei Stratton Oakmont, pentru felul în care personajul lui a fost interpretat în filmul ”Lupul de pe Wall Street”, regizat de Martin Scorsese.

Într-o audiere ce a avut loc, marţi, judecătorul Steven Locke de la Tribunalul din New York, a acceptat cererea lui Andrew Greene prin care acesta solicită depoziţia lui DiCaprio.

Andrew Greene i-a dat în judecată pe producătorii peliculei, inclusiv Paramount Pictures, Red Granite Pictures, Appian Way Productions (compania lui DiCaprio) şi Sikelia Productions, din cauza felului în care a fost prezentat în film personajul Nicky ”Rugrat” Koskoff, jucat de P.J. Byrne, care purta perucă şi era subiectul replicii următoare: ”Jur pe Dumnezeu, vreau să îl strâng de gât până moare”.

Reclamantul afirmă că filmul, deşi i-a schimbat porecla din ”Wigwam” în ”Rugrat”, a contribuit la răspândirea unor neadevăruri despre el şi i-a afectat serios reputaţia, cauzându-i pierderi de 15 milioane de dolari. Un judecător a respins aceste plângeri, dar i-a permis lui Greene să introducă un amendament în care afirmă că producătorii filmului l-au descris ”cu răutate”.

Încercând să împiedice prezenţa lui DiCaprio în sala de judecată, apărătorii lui au spus că Martin Scorsese şi scenaristul Terence Winter au depus deja mărturie şi că reclamantul nu a reuşit să prezinte un motiv real pentru care ar fi nevoie de prezenţa starului hollywoodian la tribunal, deoarece acesta nu este nici scenarist, nici regizor şi nici nu l-a interpretat pe ”Rugrat”.

DiCaprio ar putea deveni a treia persoană din echipa filmului care ar putea să depună mărturie, într-o depoziţie ce ar putea să explice felil în care compania Appian Way s-a implicat în producţia peliculei, în contextul în care autorităţile federale investighează în această perioadă sursa banilor pe care companian Red Granite i-a utilizat pentru a finanţa ”The Wolf of Wall Street”.