Ligia Munteanu: „Evoluția tehnologică e printre cele mai importante lucruri care se întâmplă pe planetă”

Data actualizării: Data publicării:
Ligia Munteanu color

Când era mică își dorea să fie actriță, să apară pe scenă. Memora și rolurile celorlalți colegi în scenetele de la școală, apoi făcea pe sufleurul, atunci când cineva se încurca. Dar părinții voiau pentru ea să aibă o meserie serioasă.

Ligia se pregătea să dea admitere la medicină, însă olimpiada națională la biologie s-a transformat într-o probă de compasiune. Trebuia să facă disecția unei broscuțe. Trecuse testul scris și mai avea doar proba practică. Nu a vrut să taie broasca. A pus-o în buzunar și a plecat acasă. „Acela a fost momentul în care mi-am dat seama că nu o să fiu niciodată doctor”, își amintește Ligia.

Începuse atunci și promovarea facultăților de economie, așa că a ales această specializare pentru care a făcut o adevărată pasiune. Așa că a continuat studiile economice, ajungând să dețină și un doctorat. În paralel, și-a dorit să urmeze și dreptul, dar a renunțat în anul III, când și-a dat seama că nu o să profeseze niciodată.

Ligia a fost mereu o fire independentă. A fost model pentru diferite case de modă, iar în ultimul an de master, s-a angajat într-o bancă. Când era la un pas de a fi promovată, și-a dat demisia. Îi rămăsese gândul la un anunț de selecție reporteri promovat de studioul din Iași al televiziunii publice. În februarie 2009, a avut prima interacțiune cu presa. La început a lucrat ca reporter, apoi a făcut montaj de știri, a dat câteva probe de prompter și a fost selectată să prezinte Telejurnalul regional. În 2011, s-a mutat în București, iar în 2012 a fost selectată să prezinte Telejurnalul de seară, de la ora 20:00, împreună cu Mihai Constantin.

În 2016, Ligia Munteanu a venit în echipa Digi24, la “Jurnalul Economic”, iar în primăvara lui 2019 a început să prezinte și emisiunea 2.0 despre care spune că surprinde „printre cele mai importante lucruri care se întâmplă pe planetă - evoluția tehnologică”. Această noutate în cariera sa se pliază pe ceea ce făcea: „economia este o știință socială, înseamnă oameni și comportamentul lor, iar schimbarile venite dinspre tehnologie sunt menite sa modifice tocmai acest comportament uman, inclusiv economia se va schimba din cauza sau datorită tehnologiei, asta rămane de văzut”, spune ea.

Ligia își împarte timpul liber între cei doi căței Shitzu, pasiunea pentru călătorii și un hobby descoperit recent, confecționarea de pălării.

O altă pasiune a colegei noastre sunt pantofii. Colecția sa adăpostește nu mai puțin de 50 de perechi de pantofi stiletto.

În vacanțe și în zilele libere, îi place să “fugă” din București, prin țară sau în străinătate. „Ți se deschid multe perspective”. A vizitat Hong Kong-ul, Berlinul, Jakarta, dar New York-ul rămâne destinația ei preferată, alături de Londra.

„Televiziunea rămâne o prioritate pentru mine și sunt entuziasmată de 2.0. În planul doi păstrez proiectul meu cu pălăriile. Îmi doresc să mă mut la casă, să am curte, spațiu verde unde să plantez flori”, spune Ligia Munteanu despre planurile sale de viitor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri