Litoral. Erau așteptați 100.000 de turişti și au venit doar 10.000

Data publicării:
litoral urat

Majoritatea celor veniţi şi-au luat binete prin programul Litoralul pentru Toţi: un sejur de 6 zile pentru 275 de lei de persoană. Nu i-a aşteptat soarele arzător, aşa cum şi-ar fi dorit, dar oamenii şi speră ca, de luni măcar, vremea să se mai îndrepte.

Au fost şi câţiva curajoşi care au înfruntat apa rece şi care au făcut o baie scurtă pentru revigorare. Temperatura mării a fost de doar 16 grade Celsius.

Lipsa turiştilor de pe plajă se resimte în conturile agenţilor economici. Mulţi dintre ei abia acum încep să-şi pună strategiile de afaceri la punct.

Terasele au fost şi ele mai mult pustii. Doar câţiva turişti şi locuitori din Constanţa s-au încumetat să vină, pentru o cafea sau pentru un suc.

Este mult mai slăbuţ şi din cauza vremii. Nu ne favorizează vremea deloc. Prognozele pe care le dau cei de la meteo sperie lumea”, a spus Neluţu Măgurean, managerul unei terase.

Totuşi, oficialii unui hotel din Mamaia se pot lăuda că au atras cei mai mulţi turişti.

În momentul de faţă, gradul de ocupare al hotelului nostru este de 70%, ceva mai ridicat decât anul trecut în aceeaşi perioadă. În ciuda vremii potrivnice am reuşit să atragem oaspeţii prin diverse oferte promoţionale. În luna iunie, pentru patru nopţi de şedere se achită doar trei”, a declarat Andreea Vasile, reprezentantul unui hotel.

Anul trecut, în aceeaşi perioadă, peste 17 mii de turişti se aflau pe litoralul românesc, iar norocul a făcut ca atunci vremea să fie bună pentru plajă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri