Litoralul românesc, mai scump. Prețurile la cazare cresc cu 40% de astăzi

Data publicării:
litoralul bulgar mfax


La un hotel de două stele, tarifele sunt în jur de 140 de lei pe noapte, față de 300 de lei pentru șase nopți, în programul „Litoralul pentru toți”.

La hotelurile de trei stele, tariful este de aproximativ 240 de lei pe noapte, la patru stele – 600 de lei pe noapte, iar la cinci stele – până la 1.000 de lei pe noapte.

Tarifele au crescut cu 40% pentru cei care solicită camere la recepția hotelurilor. Cei care își fac rezervări din timp, au însă parte de tarife cu 20% mai mari.

Bulgarii au oferte atractive

O săptămână în stațiunea Albena, cu totul inclus, costă în jur de 310 euro. Atât plăteşte un cuplu care vrea să-şi petreacă vacanţa într-una dintre cele mai cunoscute staţiuni din ţara vecină. Înseamnă aproximativ 52 de euro pe noapte pentru camera respectivă.

Cei care preferă litoralul românesc al Mării Negre vor plăti cu 22 de euro mai puţin pentru un sejur de şase nopţi la trei stele, în Mamaia. Nu este însă o economie prea mare. Pentru cei 288 de euro nu vor primi nici măcar mic dejun.

Practic, trebuie să mai dea bani pentru mâncare şi băutură, dar şi pentru distracţie.

În aceste condiţii, o săptămână la o unitate de cazare de trei stele din Rhodos (Grecia) ar putea fi o alegere mai bună.

Costă 204 euro pe cameră în aceeaşi perioadă, fără nicio masă. Desigur, cei care preferă să facă plajă pe insula dintre Marea Mediterană şi Marea Egee vor trebui să ia în calcul şi costul cu transportul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri