Sari la conținut

Londra, capitala miliardarilor: 72 de bogaţi trăiesc aici. Moscova se laudă cu 48 de miliardari

Londra este oraşul în care locuiesc cei mai mulţi miliardari. Potrivit unui studiu publicat de The Sunday Times, în capitala Marii Britanii trăiesc nu mai puţin de 72 de oameni cu averi ce depăşesc 1 miliard de lire sterline. Printre bogaţii Londrei se regăsesc nume sonore - Roman Abramovici sau Lakshmi Mittal.


Statisticile arată că Londra are cei mai mulţi miliardari pe cap de locuitor: nu mai puţin de 72 de oameni cu averi de peste 1 miliard de lire sterline. Pe locul al doilea în acest clasament este, la mare distanţă, capitala Rusiei, Moscova, cu 48 de miliardari, iar pe locul trei - oraşul american New York, cu 43 de miliardari.

Pe următoarele trepte ale clasamentului se află alte două metropole americane - San Francisco (42 de miliardari) şi Los Angeles (38).

Cei mai bogaţi rezidenţi ai Londrei sunt fraţii Sri şi Gopie Hinduja, originari din India, cu o avere de 11,9 miliarde de lire. Pe locul al doilea a căzut rusul Alişer Usmanov, patronul echipei Arsenal, cu 10,6 miliarde de lire, iar pe al treilea se află magnatul indian al oţelului, Lakshmi Mittal, cu 10,2 miliarde.

Patronul clubului Chelsea Londra, rusul Roman Abramovici, este clasat abia pe locul 9.

Primul cetăţean britanic din acest top este ducele de Westmister, care prinde doar locul zece, cu o avere de 8,5 miliarde de lire.

În total, în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord locuiesc 104 miliardari, a căror avere cumulată depăşeşte 300 de miliarde de lire sterline.

Acelaşi studiu vorbeşte însă şi despre reversul medaliei - a crescut numărul britanicilor care apelează la băncile de alimente pentru a supravieţui de pe o zi pe alta. Astfel, aproape 1 milion de britanici au cerut ajutor alimentar de urgenţă în ultimul an.