Lucerna, oraşul dintre cele patru cantoane. Localitatea elveţiană este o destinaţie pentru o orice anotimp

Data publicării:
lucerne bridge

Lucerna are doar 80.000 de locuitori şi oferă tot ceea ce își poate dori un turist - peisaje de vis, un lac impresionant și împrejurimi extrem de curate. Nu degeaba Elveția este cunoscută şi drept farmacia Europei.

Principalele atracții turistice ale orașului sunt Podul Capelei, construit în 1365, cel mai vechi pod de lemn din Europa și turnul de apă al orașului, turn ce stă în picioare încă din anul 1300 şi este cea mai fotografiată construcţie din Lucerna.

În plus, combinaţia perfectă între trei culturi diferite - germană, franceză şi italiană - este irezistibilă pentru turişti. Înseamnă, printre altele, trei tipuri de mâncăruri tradiţionale, trei porturi populare și obiceiuri străvechi dintre cele mai diverse.

Pentru a ajunge în Lucerna trebuie să zburați la Zurich. Prețurile încep de la 170 de euro de persoană, dacă acceptați un zbor cu escală, și ajung la aproape 240 de euro, dacă zburaţi direct.

Odată ajunși la Zurich, aveți nevoie de doar 40 de minute cu maşina sau de 30 de minute cu trenul pentru a ajunge la Lucerna.

Cazarea în hoteluri poate fi considerată scumpă, însă condiţiile oferite sunt de excepţie.

Chiar şi în sezon de vârf - cum este cel de iarnă - la un hotel de doar o stea, ce-i drept, o cameră pentru două persoane poate fi închiriată pentru nouă nopţi cu aproape 270 de euro. Un sejur similar la două stele costă însă 880 euro, la trei stele – 1.000 euro şi la patru stele aproape 1.500.   

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri