"Madame de biscuit" sau cum pot spune dulciurile "mulţumesc"

Data publicării:
biscuiti bonton

De multă vreme, în Occident există tendinţe şi în ceea ce priveşte deserturile, iar pentru perfecţionare se fac cursuri la marile Academii de Artă Culinară. În România, meseria de cake-designer este încă la început, iar Luminiţa Tomescu o reprezintă cu succes. Ea a lăsat ingineria pentru a se dedica pasiunii ei pentru bucătărit şi a creat biscuiţii cu maniere alese.

Cunoscută mai nou că "Madame de Biscuit", Luminiţa îşi petece mare parte din timp înconjurată de copii, desenându-le modelele preferate pe micile bucăţele de cocă proaspăt coaptă.

„n preajma dulciurilor am remarcat că întotdeauna se instalează buna bispoziţie, că dezgheaţă atmosfera şi prăjitura a fost şi va rămâne întotdeauna momentul de graţie al oricărei mese”, spune Luminiţa.

Aşa i-a venit ideea să facă nişte biscuiţi pe care să-i decoreze şi cu ajutorul cărora să spună poveşti.

„Sunt nişte biscuiţi pe care poţi să-i faci cadou. Au fost gândiţi ca nişte bileţele de mulţumire pe care sa le poţi trimite, pentru că sunt nenumărate motivele pentru care putem mulţumim cuiva: pentru o faptă bună, pentru că ne e alături, pentru că există. Mi s-au părut foarte versatili şi din punctul de vedere al gustului, pentru că poţi folosi arome diferite: de la lavandă, portocală, mentă, vanilie, ciocolată, iar din punct de vedere al aspectului, mi se par de asemenea foarte ofertanţi, pentru ca deşi mici, poţi sa spui o poveste cu fiecare biscuit în parte”, adaugă cake-designerul.

Atunci când imaginaţia şi talentul se întâlnesc, bunele maniere şi civilizaţia pot fi dulci şi foarte uşor de digerat.

Biscuiţii cu poveste s-au născut dintr-o mare pasiune pentru triada frumos - gustos - respectuos şi în scurt timp şi-au făcut foarte mulţi prieteni.

Reportajul integral în materialul VIDEO.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri