Mai, luna chitariștilor la Jazz Nouveau

Data publicării:
Foto Marc Ribot

Luna mai aduce pe scena Control Club doi chitariști de excepție – americanul Marc Ribot și israelianul Rotem Sivan.

Foto Marc Ribot

Prezent în industria muzicală de mai bine de 40 de ani, numele lui Marc Ribot este asociat cu unele dintre cele mai notabile performanțe artistice contemporane. Cu un stil propriu, dar extrem de flexibil și avangardist, chitaristul a fost cel care a contribuit substanțial la crearea sound-ului circus-noir al albumul lui Tom Waits, Rain Dogs, și a colaborat cu o serie de nume mari ca Robert Plant, Elvis Costello, sau Elton John. Marc Ribot a semnat peste 20 de albume proprii, în care a explorat totul, de la jazz-ul de pionierat al lui Albert Ayler (Spiritual Unity, 2005) la dramatismul și senzualitatea muzicii latine, cu Los Cubanos Postizos (The Prosthetic Cubans, 1998). În afară de toate aceste numeroase proiecte și colaborări, performanțele solo ale muzicianului sunt întotdeauna evenimente remarcabile, prin impredictibilitatea actului artistic ce poate aminti de toate celelalte creații ale sale, sau de nici una. Ca artist solo, Marc Ribot oferă de fiecare dată un spectacol unic, intens, invitând la o ascultare atentă și la observarea tehnicii sale, sau uimind prin expresivitate.

Influentul chitarist este așteptat pe 8 mai și în România, unde va susține un concert solo pe scena din Club Control.

Rotem Sivan

Rotem Sivan este un instrumentist extrem de actual, virtuoz în frazare, dar melodic și cu un sofisticat simț al ritmului, despre care Peter Bernstein afirmă că este ”următorul mare chitarist al timpurilor noastre”.

Rotem Sivan studiază pasionat compoziția și jazz-ul atât în Tel Aviv, cât și în New York. Instrumentist remarcabil, israelianul se impune rapid pe scenele de jazz din New York prin energia și creativitatea sa combinate cu precizia execuțiilor. Chitaristul este frecvent solicitat pentru workshop-uri în universități de top din lume și este un nume nelipsit la festivaluri de jazz importante, ca Marseille Jazz Festival, Venice Jazz Festival, Montreux Jazz Festival, Bern Jazz Festival sau Sonora Jazz Festival. În creațiile sale, Sivan păstrează intactă vibrația jazz-ului, forțând în același timp limitele genurilor muzicale, iar albumele sale sunt primite de fiecare dată cu aprecieri de către critica de specialitate. În București, pe 22 mai Rotem Sivan Trio (Rotem Sivan-chitară, Haggai Cohen Milo - bas și Nathan Elman-Bell – tobe), își va prezenta albumul Antidote, album ce urmează a fi lansat în iulie 2017.

Detalii pe www.twinarts.ro și pagina de Facebook Jazz Nouveau.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri