Mai mulți cai au defilat, astăzi, în București

Data publicării:
parada ecvestra

Pe ritmuri de vioară au defilat, în parcul Carol din Bucureşti, protagoniştii celui mai elegant sport. Zece dintre cei mai buni cai pe care îi are Federaţia Ecvestră Română au fost primiţi cu aplauze.

Despre prietenia dintre cai şi oameni vorbesc cel mai bine jockeii:

„Ea este totul pentru mine! O iubesc ca şi cum ar fi un membru al familiei. De fapt chiar este”.

Ele sunt Ane-Marie Bontea, campioana României la echitaţie la categoria juniori, şi Gloria, un cal de 12 ani, cu multiple titluri naţionale şi internaţionale. Împreună fac echipă de trei ani şi au câştigat mai toate medalii.

Şase zile pe săptămână, timp de patru ore, sunt la antrenamente. Durează foarte mult să creăm o conexiune cal-călăreţ, dar s-a realizat una foarte bun”, spune Anne Marie Bontea campioana României la echitaţie, categoria juniori.

O echipă de aur sunt şi Patrick Petre şi For Many. Împreună se pregătesc pentru Balcaniada de Sărituri peste Obstacole, competiţie ce va fi organizată în septembrie în România, după aproape 20 de ani de absenţa.

For Manny este printre puţinii cai din România care participă la sărituri peste obstacole mai înalte de un metru şi jumătate, aşa că La Balcaniada din septembrie va fi, cu siguranţă, vedeta concursului.

Calul valorează 200 de mii de euro şi este pe podiumul competiţiilor ecvestre de şase ani.

Ţinând cont că îl am de atâta timp şi am participat la numeroase concursuri pot spune că ne cunoaştem unul pe celălalt foarte bine. Ştiu ce îi trebuie, ştiu ce îi convine la concursuri şi presupun că şi el simte de ce am nevoie”, spune Patrick Petre, multiplu campion naţional la echitaţie.

Balcaniada de Sărituri peste Obstacole va avea loc la începutul lunii septembrie, în judeţul Giurgiu. 30 de sportivi români şi peste 300 din ţarile Balcanice se vor întrece la competiţia ecvestra.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri