Maidanezii din Soci, la mâna miliardarului Oleg Deripaska. Sute de câini fără stăpân au scăpat de eutanasiere

Data publicării:
caini-5

Câinii fără stăpân din Soci scapă de moarte în ultima clipă. Miile de patrupede care au trăit liniştite pe străzile oraşului până în preajma jocurilor olimpice nu îi datorează viaţa preşedintelui Vladimir Putin, care se laudă că este un mare iubitor de animale, ci miliardarului rus Oleg Deripaska, care nu concepe masacrarea lor. Magnatul este dispus să plătească din greu pentru salvarea lor.


Îndrăzneţi sau timizi, uneori gălăgioşi, dar de cele mai multe ori prietenoşi, câinii fără stăpân din Soci au trăit liniştiţi, hrăniţi de localnici, dar mai ales de muncitorii care lucrau în satul olimpic. Aceasta până în momentul în care un oficial de la Moscova s-a gândit că cei 2000 de câini ar putea să strice imaginea celei mai scumpe olimpiade din istorie.

Când parcul olimpic a fost finalizat, constructorii au plecat şi câinii au rămas fără o sursă de hrană. Au devenit o ruşine pentru oraş, iar primăria avea un singur plan pentru ei: să îi eutanasieze. Norocul patrupedelor condamnate la moarte a venit atât de la asociaţiile de protecţie a animalelor, cât şi de la unul dintre cei mai bogaţi oameni ai Rusiei.

Primul meu căţel adoptat de pe stradă provenea din satul meu natal, un sat foarte mic. Timp de aproape cinci ani, el a fost cel mai bun prieten al meu”, povesteşte Oleg Deripaska. Credincios acestei amintiri, miliardarul cu o avere estimată la 8,5 miliarde de dolari a găsit imediat mai multe asociaţii pentru protecţia animalelor gata să intervină şi, în câteva zile, pe o colină de lângă Soci a apărut primul adăpost pentru câinii nedoriţi. La scurt timp, câinii fără stăpân din Soci au început să fie adoptaţi.

Pentru moment, în adăpost sunt doar 150 de câini. Pentru ceilalţi, efortul de a-i salva de la moarte continuă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri