Sari la conținut

Maratoniști la 80 de ani

Gheorghe Moşion are 82 de ani. A venit tocmai de la Arad pentru acest maraton. Aleargă de 30 de ani şi spune că aşa a scăpat de o boală care îl măcina. Se laudă că anul trecut a alergat peste 400 de kilometri, iar alţi 200 de kilometri i-a parcurs pe bicicletă. Acum s-a înscris la semimaraton.

Gheorghe Moşion, participant: Am alergat nici un an de zile şi am scăpat de un TBC pe care l-am purtat 41 de ani.

Alături de el, la linia de start s-a mai aflat un octogenar. Lucia Radu din Bucureşti are 83 de ani, iar acum a participat la proba de 15 kilometri.

Lucia Radu, participant: Am început sportul de la vârsta de 14 ani şi am continuat până acum. Toată lumea mă întreabă: măi, Lucica, ce vârsta ai? Eu nu cred că am vârstă. Mă pregătesc pentru Campionatul Mondial de la Lyon, în Franţa, dar unde voi alerga distanţe mici de viteză. 400, 800 şi 1.500.

În concurs s-au înscris şi mai mulţi copii, la proba de ştafetă. Fiecare a alergat câte un kilometru.

E un sport foarte frumos. Nu contează cine îl face. Numai să câştig. Crezi că o să ajungi până la capăt? Pot sigur”, spune un participant.

Ilie Roşu, organizator: Încercăm să transmitem copiilor, în primul rând copiilo,r să facă sport, să facă mişcare şi să iubească România.

Concursul se organizează acum pentru a doua oară, iar în acest an au luat startul aproape 200 de sportivi amatori din toată ţara.