MAREA MAHMUREALĂ. Povestea scenariului și a „nebunilor” din filmul lui Todd Phillips

Data publicării:
The Hangover Part III 1362601649 2013

Primul film din seria „Marea Mahmureală” a fost lansat în 2009. Regizorul este Todd Phillips.

„Nu ne-am gândit cum am putea să transformăm această poveste, care a început cu testiculele unui om gol pe gâtul meu, într-o trilogie”, se amuză Bradley Cooper, cel care îl interpretează pe Phil.

„Aduceți-vă aminte ce ați gândit când ați văzut această secvență din primul film al seriei. Dacă v-ați spus: „Hmm, prea multe detalii, chiar nu aveam nevoie să văd așa ceva”, atunci poate că ar trebui să evitați partea a treia a francizei, care a intrat vineri în cinematografele din România. Dar dacă ați izbucnit într-un râs necontrolat, atunci o să aveți parte de un ospăț.

„Ne distrăm incredibil, ridicol, ilegal de mult atunci când lucrăm împreuna la aceste filme”, mărturisește Ed Helms, interpretul lui Stu.

În 2009, regizorul Todd Phillips a început proiectul „Marea Mahmureală” fără prea multe planuri. Voia un film simplu, de gașcă, dar spumos și foarte îndrăzneț în limbaj. Însă actorii de la Hollywood nu prea se înghesuiau spre scenariul lui excentric. Jack Black primise rolul lui Alan Garner, dar l-a refuzat, iar Lindsay Lohan nici n-a vrut să audă de rolul stripperiței, pe care, până la urmă l-a luat, cu foarte mare succes, Heather Graham. Lui Lohan, scenariul i s-a părut prost și a spus în repetate rânduri că filmul va fi un mare eșec. Acesta a declarat, mai târziu, că a regretat decizia de a refuza rolul din „Marea Mahmureală”.

Todd Phillips nu a riscat doar prin scenariu, dar și prin actorii săi. Ken Jeong n-avea nicio treabă cu actoria - ba mai mult, lucra într-un spital pe postul de chirurg.

„Ken Jeong, ca interpret al rolului Mr. Chow a fost, literalmente, cel mai iubit personaj în afară de Alan. Îi vom fi etern îndatorați pentru că tipul era doctor acum cinci ani și uite că acum atârnă de o frânghie pe un ecran verde și merge cu parașuta peste Las Vegas, iar noi facem lucruri cu el pe care cred că niciodată nu și le-ar fi imaginat”, spune regizorul Todd Phillips.

A riscat și a câștigat. „Marea Mahmureală” a devenit comedia interzisă minorilor cu cele mai mari încasări din toate timpurile şi a câştigat Globul de Aur pentru cel mai bun film din categoria „Comedie sau Musical”. În plus, a fost mană cerească pentru producători. La un buget de doar 35 de milioane de dolari, a adus aproape 278 de milioane de dolari numai din vânzarea de bilete în SUA. Americanii i-au iubit pe Doug, Stu, Alan și Phil, care după o petrecere a burlacilor de pomină, se trezesc în Las Vegas cu un tigru în baie și un bebeluș de șase luni în șifonier.

„Momentul în care Chow a sărit gol din portbagaj a fost unul foarte important pentru mine, în Hangover 1. După una dintre cele 26 de duble pe care le-am tras, stăteam în spatele monitorului împreuna cu Todd, ne-am uitat unul la celălalt și ne-am spus: "Ce fel de film facem noi aici?!"”, își amintește Bradley Cooper.

Al doilea film din seria „Marea mahmureală” a obținut 255 milioane de dolari numai din vânzarea de bilete.

„La începutul părții a treia, îi găsești pe acești tipi la finalul poveștii din partea a doua. Adică Stu este căsătorit. Iar lucrurile s-au întâmplat în timp real, pentru că noi am filmat ultimul Hangover acum doi ani, iar el este căsătorit de doi ani. Phil mai are încă doi copii, iar Alan este în cădere liberă”, povestește Bradley Cooper.

Criticii s-au grăbit să pună la colț această producție. „New York Times” considera aventura lor „plictisitoare și are toate şansele să fie cel mai slab film al anului”.

Și primele două filme din franciză au avut recenzii crunte, însă au mers foarte bine la box office.

Strălucire, glamour, îndrăzneală, bani și femei frumoase. Unde putea să se întâmple acțiunea din „Marea mahmureală 3”, dacă nu în Las Vegas? Filmul a intrat deja de două zile în cinematografele din România.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri