Marian Râlea: Moşul vine când nu te-aştepţi, oricât l-ai pândi

Data publicării:
mariana ralea captura

Provine dintr-o familie modestă, aşa că de la Moş Crăciun nu avea pretenţii prea mari. Se bucura de fiecare bomboană pe care o primea şi, ca orice braşovean înconjurat mereu de brazi, era imposibil să nu-şi dorească unul şi în casă, de Crăciun. Se găseau foarte greu şi îşi aduce aminte şi acum când mama lui mergea până la Ocolul Silvic din Braşov să facă rost de unul.

O singură dată chiar nu am găsit şi atunci împreună cu fratele meu am făcut în tocul uşii un brăduţ din crenguţe. Le-am bătut în cuie şi din tocul uşii ieşea un brăduţ”, își amintește el.

Şi împodobirea bradului este pentru Marian Râlea un adevărat ritual, încă de când erau un puşti de-o şchioapă.

Eu în bradul pe care îl am în fiecare an în casă încep prin a-i pune o fundă roşie să nu-l deochi şi poate mai târziu mai pun câteva funde care să-mi aducă aminte de îngeri, poate o steluţă, dar cam atât. Prefer ca brăduţul să respire”, spune actorul.

În anii '60 era interzis să colinzi, însă actorul spune că asta nu-l împiedica să vestească naşterea Domnului celor apropiaţi.

Mama ne învăţa „Trei păstori” sau „Steaua sus răsare” şi mergeam în special pe la profesori şi pe la prieteni, pe la părinţii prietenilor acasă şi colindam şi ne făcea o mare bucurie şi o mare plăcere”, își amintește el.

Fredonează şi acum cu drag colindul preferat, uneori chiar alături de colindătorii cărora le deschide uşa în seara de Ajun.

„A nu primi colindătorii din punctul meu de vedere este o mare greşeală şi poate şi un păcat”, spune Marian Râlea.

Dar Crăciunul înseamnă şi cadouri, iar actorul crede că a dărui este o artă.

Îmi place să fac cadouri pentru bucuria pe care o văd în ochii celor care primesc cadouri din partea mea. Dar ele trebuie dăruite într-un anume fel. Aici intervine povestea cu moşul. Moşul vine când tu nu te-aştepţi sau nu eşti pregătit, oricât l-ai aştepta sau l-ai pândi”, spune el.

De când se ştie, o singură dată a fost nevoit să stea departe de casă de Crăciun. Sărbătorile l-au prins în Franţa, acolo unde a făcut şi Revelionul, pe Champs-Elysee. Era prima oară când se închidea acest bulevard.

Periniţa s-a dansat la Arcul de Triumf cred că vreo patru ore şi cu toţi oamenii care erau pe stradă de diferite naţionalităţi şi noi am fost fericiţi”, își amintește actorul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri