Marius Pancu, Digi24: „Meseria m-a ales pe mine”

Data actualizării: Data publicării:
marius pancu

Marius Pancu face parte din echipa Digi24 încă din 2011, când televiziunea se pregătea de lansare. Atunci s-a alăturat ”Digimatinalului”, iar acum poate fi urmărit în cadrul producțiilor Digi24, de la ora 22:00.

Marius Pancu spune că este un om fericit pentru că încă din copilărie, când era în școala generală, și-a dorit să fie jurnalist. Era foarte bun la limba română și toate activitățile în această direcție se traduceau mereu cu pașii spre ținta finală: un jurnalist echilibrat.

De la 18 ani, dedicat 100% jurnalismului

A lucrat la un ziar, în Brașov, unde a scris pentru ediția tipărită, în suplimentul dedicat tinerilor. Timp de trei ani, Marius a lucrat după ce termina școala, a mai schimbat redacțiile, s-a dus și la conferințe de presă, dar niciodată nu și-a neglijat studiile. Pasul următor a fost universitatea în același domeniu. „Facultatea a adus un background teoretic. Ca să fii un jurnalist complet și corect, trebuie să faci și niște cursuri teoretice și de deontologie”, spune colegul nostru.

Meseria m-a ales pe mine”, spune Marius Pancu, atunci când este întrebat cum a ajuns un jurnalist TV. La 18 ani a intrat în lumea televiziunii, la postul public, când a participat la diverse emisiuni de dezbateri, apoi a fost cooptat în echipă mai întâi pentru rubrica de timp liber, apoi coprezentator. După această perioadă, Marius a mers pe teren, reporter pe domeniul economic. Din 2011, el face parte din echipa Digi24, mai întâi la „Digimatinal”, iar acum prezintă jurnalele de știri și diverse producții Digi24, în cursul săptămânii, începând cu ora 22:00.

Ziua de lucru începe imediat cum mă trezesc, fac revista presei și stau conectat la știri până când ajung în redacție și intru în emisie. Când ajung în redacție, pun cap la cap detaliile cu producătorul, astfel încât să furnizez cele mai corecte informații și telespectatorii să înțeleagă corect știrile difuzate de noi”, descrie Marius tipologia unei zile de muncă.

În timpul liber, colegul nostru citește presa și e tot timpul la curent cu noutățile, dar își eliberează programul pentru socializare cu prietenii. Printre hobby-urile sale se află cititul „din domenii cât mai variate, pentru a acumula informații diversificate”, vizitele în muzee și la expoziții de artă. În plus, Marius își face timp și pentru sport: sala, alergatul sau tenisul sunt pe lista lui.

Omul prezentului, pasionat de călătorii și instantanee ale apusului de soare

Marius Pancu mai are o pasiune: călătoriile. „Îmi place să văd ceva extraordinar, să văd lucruri care să îmi bucure sufletul. Destinația perfectă trebuie să aibă mare, o apă albastră sau turcoaz, ca în Grecia sau Italia, și plajă liniștită, unde să pot citi”, spune Marius. Tocmai de aceea, el vede și multe apusuri superbe pe care le colecționează într-o arhivă de fotografii.

Nu mi-am făcut planuri de viitor. Am mers mereu după vibrația momentului. Trăiesc prezentul și am convingerea că dacă ești un om capabil să faci lucrurile bine la toate nivelurile, poți trece peste orice piedică”, încheie Marius Pancu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri