Medalii pentru performanţă: Cuplurile căsătorite care rezistă 50 de ani sunt premiate la Varşovia

Data publicării:
cuplu

O ceremonie emoţionantă a avut loc duminică la primăria din Varşovia. Mai multe cupluri care au împlinit 50 de ani de căsnicie au primit o medalie specială, înmânată chiar de către primarul capitalei polone.

Cuplurile care au trecut pragul celor 50 de ani de căsnicie se laudă cu performanţa de a rămâne împreună 18.000 de zile. Liderii de la Varşovia s-au gândit să recompenseze acest efort cu o medalie placată cu argint, deşi tradiţia spune că la 50 de ani se serbează nunta de aur.

Laureaţii acestor premii mai puţin obişnuite se mândresc cu performanţa lor. „În familia noastră nu a existat nici un divorţ de generaţii întregi. Părinţii şi bunicii mei au aniversat nunta de aur şi au primit şi ei medalii”, povesteşte Krystyna Cyranska, căsătorită de 50 de ani. Soţul ei completează că sărbătoarea lor va fi cu totul specială: „Anul acesta ne vor recăsători, simbolic. Vom invita familia şi prietenii la acelaşi restaurant la care am mers acum 50 de ani”, spune Wlodzimierz Cyranska.

În fiecare an, statul polonez acordă aproximativ 65.000 de medalii celor care au reuşit să trăiască împreună cel puţin o jumătate de secol.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri