Sari la conținut

Moaștele Sfântului Nicolae, aduse la Brăila de ziua patronului spiritual al municipiului

Foto: braila.djc.ro

Relicva cu Moaștele Sfântului Nicolae va opri, pentru o oră, la Penitenciarul Brăila, după care va fi dusă într-o procesiune cu titlul „Călători pe cărările Sfinților” până în fața Bisericii Sfântul Nicolae, unde va fi așezată pe un baldachin și va rămâne până pe 6 decembrie, relatează Agerpres.

„Ca în fiecare an, în perioada sărbătorilor, Primăria Municipiului Brăila și Consiliul Local îi serbează pe brăilenii care au împlinit 50 de ani de la căsătorie. Evenimentul dedicat celor 50 de familii serbate de primarul municipiului Brăila, Aurel Gabriel Simionescu, are loc vineri. Programul artistic va fi asigurat de soliștii Casei de Cultură a Municipiului Brăila, iar la finalul recitalului de muzică populară cuplurile vor primi în dar din partea municipalității 500 de lei, flori și diplome de recunoștință”, a spus Camelia Gușatu.

Duminică, 6 decembrie, de la ora 9,00, va avea loc oficierea Sfintei Liturghii Arhierești de către Arhiepiscopul Dunării de Jos, IPS Casian Crăciun, iar de la ora 12.00 este programată acțiunea filantropică „În căutarea celor triști și singuri”, adresată persoanelor aflate în dificultate, unde vor fi împărțite 250 de pachete cu dulciuri și alimente.

Tot duminică are loc pelerinajul „Călători pe cărările sfinților”, desfășurat de Parohia Sfântul Ierarh Nicolae. Primăria Municipiului Brăila le va oferi enoriașilor, conform tradiției, peste o mie porții de sărmăluțe de post.

Teatrul de Păpuși Cărăbuș va oferi pentru 160 de copii de grădiniță spectacolul „Ridichea uriașă”, iar în final micuții vor primi dulciuri de la Moș Nicolae.

Bătrânii din căminele pentru persoane vârstnice „Lacu Sărat” și „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” vor avea parte de programe artistice și vor primi flori, prăjituri și cadouri.