Mocănița a plimbat 350 de turiști în a doua zi de Crăciun

Data publicării:
mocanita

Trei șuierături și mocănița și-a început călătoria pe Valea Vaserului din Maramureș. Îi va purta cu 15 kilometri pe oră pe pasagerii veniți din toată lumea pe șinele construite în anii '30, până în stația Paltin. Călătoria dus-întors durează șase ore și începe cu explicații despre traseu și cu un pahar de țuică de prună.

Valea Vaserului este una dintre cele mai sălbatice văi din Carpații Orientali. Face parte din Parcul Natural Munții Maramureșului. Cel mai mare din țara.

Călătorii au fost purtați printr-o zonă împădurită, unde nu există nici drumuri, nici aşezări omeneşti

A fost foarte interesant, foarte, foarte frumos și am făcut foarte multe poze bune. Îmi place trenul cu abur. Sunt un fan al cărților Harry Potter și mi-am imaginat că merg la Hogwarts pentru o vreme.

Tiberiu Andras, conductor: Locomotiva pe care o folosim astăzi se numește Elveția și a fost făcuta la Reșița în 1954. Are în jur de 150 de cai-putere.

Turiştii străini au fost impresionaţi de acest ciob de istorie rămas în munţii Maramureşului.

E singura locomotivă cu abur din Europa. E foarte frumos și e o experiență. Pentru mine e una într-o viață, probabil. N-aș mai face asta încă odată.

E prima data când vizitez Maramureşul. Am auzit multe despre mocăniţă și am spus că ar fi frumos să o văd.Cu soba pe lemne, cu aburul la geam și băncuţele de lemn, e foarte de modă veche.

În acest an, șina de tren de pe Valea Vaserului, construită după regulile austro-ungare în urmă cu aproape un secol, a fost atestată ca fiind ultima cale ferată forestieră originală funcțională din Europa.

Daniel Andreica, organizator: Este o cale ferată îngustă care are ecartament de 76 de mm deci jumătate față de cea normală.

Repornită la cererea turiștilor, mocănița îşi va face traseul tărăgănat chiar și în noaptea dintre ani.

Ioana Coman, organizator: Plecăm seara la 18:30 din gara mocăniței din Vișeu de Sus, facem o oprire în Novat să servim aperitivele reci. Acolo începe distracția și continuăm până aici la stația Paltin unde pe turiști îi așteaptă muzică, artificii și un foc de tabără.

Un Revelion cu mocănița costă 258 de lei. O călătorie obişnuită costă 79 de lei pentru adulți și 59 de lei pentru copii. Ultima călătorie a mocăniței din sezonul de iarnă este programată pe 4 ianuarie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri