Sari la conținut
News Alert

„Money Monster", cel mai recent thriller regizat de Jodie Foster

George Clooney este Lee Gates, un guru al investiţiilor de pe Wall Street şi o adevărată vedetă excentrică de televiziune. Totul îi merge ca pe roate, până într-o zi în care toată viaţa lui se schimbă radical.

Kyle Budwell, un bărbat care a pierdut toţi banii familiei din cauza unui pont greşit primit de la Lee, îl ia ostatic în direct şi ameninţă să îl împuşte.

„Ne-a plăcut mult ideea de a vorbi despre universul financiar şi despre felul în care a ieşit de sub control,” spune George Clooney.

„Ne-a plăcut să speculăm ideea că atunci când lucrurile merg greşit, nu prea înţelegi de ce au mers greşit şi asta te face să pierzi foarte mulţi bani. Şi cum, atunci când lucrurile merg prost, oamenii simpli sunt cei care au de suferit,” explică George Clooney.

Julia Roberts, una dintre cele mai iubite şi prolifice actriţe de la Hollywood din acest moment, joacă rolul lui Patty Fenn, producătoarea lui Lee.

Criticii de film americani spun că actriţa reuşeşte să compenseze prin expresivitate lacunele scenariului.

„Cred că este o poveste despre fiecare dintre noi, despre felul în care simţim sau nu că ne putem controla propriile vieţi,” spune Julia Roberts.

„Cred că această producţie este o combinaţie interesantă între un film pentru publicul larg, accesibil, dar în acelaşi timp te şi forţează să înveţi despre un subiect destul de complicat. Te provoacă să fii pe cât de deştept poţi să fii,” precizează Jodie Foster.

Este al patrulea film regizat de Jodie Foster, un thriller care, deşi are multe momente în care tratează universul financiar cu prea multă superficialitate, reuşeşte să ţină publicul în suspans.