Sari la conținut

Muse şi Iron Maiden concertează la Bucureşti

Foto: Gulliver/Getty Images

Formaţia Muse, care a mai concertat la Bucureşti în 2007, va fi cap de afiş al zilei de 29 iulie, iar Iron Maiden, care a mai susţinut concerte în Capitală şi la Cluj-Napoca, pe 30 iulie.

Acestea sunt primele nume confirmate pentru evenimentul din Capitală.

Biletele pentru festival vor fi puse în vânzare miercuri, la ora 16.00, în reţeaua Eventim. 

Muse este o formaţie din Anglia, înfiinţată în 1994, la Teignmouth, o localitate din comitatul Devon. Grupul este format din Matthew Bellamy (vocal, chitară, pian, clape), Chris Wolstenholme (backing vocals, chitară bas, clape) şi Dominic Howard (tobe şi percuţie). Stilul trupei reprezintă o combinaţie de rock alternativ, indie-rock, muzică clasică, electronică, heavy metal şi rock progresiv. Formaţia britanică este renumită  pentru prestaţiile sale scenice pline de energie şi pentru interesele excentrice ale solistului Matthew Bellamy, pasionat de teoriile despre  conspiraţii mondiale, viaţa extraterestră, teologie şi apocalipsă. 

Trupa Muse, recompensată cu numeroase premii internaţionale, inclusiv cu două premii Grammy, a lansat şapte albume de studio, care s-au vândut în peste 20 de milioane de copii pe plan mondial. 

Iron Maiden, una dintre cele mai populare trupe heavy metal din lume, a fost înfiinţată la Londra, în 1975. Formula actuală a grupului britanic este alcătuită din Steve Harris (chitară bas), Dave Murray (chitară), Adrian Smith (chitară, backing vocals), Bruce Dickinson (solist), Nicko McBrain (tobe, percuţie) şi Janick Gers (chitară). Trupa britanică a lansat de-a lungul anilor 16 albume de studio, care s-au vândut în peste 90 de milioane de copii pe plan mondial.

Cel mai recent album al grupului britanic se intitulează ”The Book of Souls” şi a fost lansat în 2015. Iron Maiden a susţinut mai multe concerte şi în România.

Pe parcursul ultimilor 35 de ani, trupa Iron Maiden a fost ”promovată” şi de celebra sa mascotă, ”Eddie”, care a apărut pe aproape toate copertele albumelor semnate de grupul britanic, dar şi în concertele acestuia.

Sursă: News.ro