Muzeu ABBA la Stockholm. Fanii vor putea admira ţinute de scenă, trofee şi obiecte de colecţie

Data publicării:
abba

Muzeul ABBA din capitala Suediei a fost construit cu fonduri private. Doar unul dintre membrii legendarei formaţii s-a implicat personal în proiect, respectiv Bjorn Ulvaeus. Ceilalţi trei componenţi au donat, în schimb, ţinute purtate în timpul concertelor susţinute pe durata celor 12 ani de existenţă a formaţiei ABBA. 

„Este cam ciudat să construieşti un muzeu pentru tine însuţi. Poate pentru unii este natural, dar nu şi pentru mine. A trebuit să trec peste asta, pentru că mi-am dat seama că trebuie să mă implic în proiectul din Stockholm, de care sunt foarte mândru”, a declarat Bjorn Ulvaeus.

Fanii vor putea cânta pe o scenă alături de membrii formaţiei, care vor apărea, e drept, doar sub formă de hologramă. Admiratorii legendarei trupe vor putea şi discuta cu idolii lor, prin intermediul unui telefon retro, instalat într-una dintre camerele muzeului.

Formaţia ABBA a debutat în 1970. Hiturile lansate de cei patru artişti au dominat clasamentele muzicale mondiale pînă la începutul anilor 1980. Trupa suedeză s-a făcut remarcată pentru prima oară în 1974, atunci când a câştigat concursul Eurovision, cu piesa "Waterloo".

ABBA a vândut peste 378 de milioane de albume în toată lumea şi continuă să vândă peste două milioane de discuri în fiecare an. Formaţia s-a destrămat în 1982.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri