Sari la conținut

Muzeu plutitor la Brăila

Centrul de informare turistică beneficiază de o sală de conferințe, dar și de 10 spații de cazare destinate ecologiștilor sau oamenilor de știință care vor dori să exploreze Parcul natural Balta Mică a Brăilei”, transmite corespondentul Digi24 Ana-Maria Dobre.

Principala atracție a pontonului va fi muzeul plutitor unde vor putea fi admirate exponate reprezentative pentru flora şi fauna acestui loc sălbatic.

Anca Andrei, biolog, manager de proiect: Deși parcul natural este foarte aproape de Brăila, fiind o zonă destul de sălbatică, poate nu toată lumea reușește să ajungă să viziteze, asta presupune și niște costuri, și atunci am luat hotărârea ca până la vizitarea parcului să creăm și acest muzeu care să prezinte oamenilor, măcar, într-o mică măsură, ce pot vedea în Balta Mică a Brăilei.

Georgiana Țuca, agent de turism Brăila: Balta mică a Brăilei ar avea un potențial foarte mare dacă ar fi exploatată cum ar trebui. Turiștii sunt interesați de plimbările cu barca pe Dunăre, am avut câteva cereri în acest sens, dar pănă acum nimeni nu s-a interesat de parcul natural.

Angajații parcului natural recunosc că, anual, numărul turiștilor care le calcă pragul abia dacă ajunge la 3.000. Un număr extrem de modest, dacă ar fi să luăm în calcul faptul că cei mai mulți dintre vizitatori sunt fie pescari sportivi, fie vânători.

Locuitorii speră ca investiţia să fie de bun augur.

Ca să fiu sincer în Brăila nu prea ai unde să te duci, noi facem de multe ori traseul ăsta, mai avem Grădina Mare și parcul și când mergeam cu mașina mai mergeam în Lacu Sărat.

E un lucru bun, nu? Măcar pentru brăilenii ăștia care nu au apucat să Ajungă. Măcar eu sunt pescar și mă mai duc, dar pentru cei care doresc lucrul ăsta e un lucru foarte bun pentru orașul nostru.

E o atracție pentru Brăila, ceva frumos, să dea Dumnezeu să fie!”, spun localnicii.

Pontonul are o lungime de 30 de metri, o lățime de 14 metri și este structurat pe două punți. Investiția face parte dintr-un proiect mai amplu, în valoare de 3 milioane de euro, care a presupus totodată și realizarea a patru observatoare plutitoare, dar și plantarea unor specii autohtone de salcie şi plop chiar în parcul natural.

Pe aceeași temă