NASA a sărbătorit Ziua Pământului printr-un selfie global interactiv 

Data publicării:
nasa

 

Luna trecută, NASA i-a invitat pe internauţi să trimită fotografii cu ei înşişi, folosind hashtagul #globalselfie şi să răspundă la întrebarea „Unde te afli pe Terra chiar în acest moment?”.

Peste 36.000 de persoane din peste 100 de ţări au răspuns invitaţiei lansate de Agenţia spaţială americană, informează businessinsider.com.

Imaginea finală are 3,2 gigapixeli şi a folosit fiecare selfie primit de NASA pe post de pixel individual. Imaginea creată de NASA este una interactivă: utilizatorii pot să facă zoom pe fiecare pixel şi să vizualizeze astfel imaginea cu fotograful din acea regiune a Terrei.

Potrivit NASA, acest mozaic are la bază imagini de ansamblu ale fiecărei emisfere terestre, care au fost realizate pe 22 aprilie, prin intermediul dispozitivului Visible Infrared Imaging Radiometer Suite aflat la bordul satelitului Suomi National Polar-orbiting Partnership (NPP).

Specialiştii de la NASA au avut nevoie de câteva săptămâni pentru a realiza acest selfie global.

NASA spune că a primit peste 50.000 de fotografii prin intermediul platformelor Twitter, Instagram, Flickr, Facebook şi Google+.

În fiecare an, pe 22 aprilie se sărbătoreşte Ziua Pământului/ Earth Day, instituită în Statele Unite ale Americii într-o perioadă în care a început să se vorbească din ce în ce mai des despre mediul înconjurător.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri