Natura, punctul forte al turismului din România

Data publicării:
natura

România are un potenţial turistic ridicat: parcuri naţionale, locuri nedistruse încă de om, peşteri inedite. Sunt adevărate comori ascunse care aşteaptă să fie scoase la lumină.

România deţine unul dintre primele locuri în Europa când vine vorba de natura neatinsă, rezervaţii şi parcuri naturale. Bogăţia naturală este însă puţin exploatată din punct de vedere turistic: Delta Dunării sau Parcul Naţional Retezat sunt doar două exemple mai cunoscute.

Un alt exemplu este Cozia, unde există un parc naţional impresionant cu peste 1000 de specii de plante. Pe listă este şi Rezervaţia Naturală Cuejdel din judeţul Neamţ, care include cel mai mare lac de baraj natural din Europa.

Cele peste 2000 de peşteri din judeţul ArgeşSfinxul din BucegiVulcanii Noroioşi din Buzău sau Cascada Cailor din Munţii Rodnei se adaugă pe această listă a frumuseţilor naturale ale ţării, prea puţin promovate.

De-a lungul zilei, trecem în revistă toate faţetele turismului autohton într-o ediţie specială Digi24: România turistică

2,6 milioane de turişti s-au cazat în România, în primele trei luni ale anului 2013 

Turism de aventură în România: Alpinism, tiroliană, rafting şi drumeţii

Turismul ecumenic: Bucovina, punctul central al iubitorilor de tradiţii

Turismul de club atrage tinerii cu dare de mână

Turismul medical: Tot mai mulţi străini vin în România pentru a-şi trata problemele de sănătate

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri