Noaptea Lungă a Filmelor Scurte a adunat 1.200 de cinefili într-o fostă hală industrială din Capitală

Data publicării:
filme scurte mfax-9594

Noaptea Lungă a Filmelor Scurte a adus publicului bucureştean 26 dintre cele mai aplaudate scurtmetraje din lume. Filmele au în palmares premii Oscar sau Bafta şi au primit distincţii la festivalurile Sundance, Chicago Film Festival sau Clermont-Ferrand. 

"Există relativ puţine festivaluri dedicate filmului scurt în România. De aceea, cred că este un pretext foarte bun ca într-o singură noapte să poţi vedea adunate la un loc toate filmele premiate sau majoritatea filmelor premiate ale ultimului an", a declarat selectorul de film Alexandra Saftiuc.

"Filmele care le-am vazut noi la festival au foarte diverse. Dacă vrei să vezi un film scurt, dacă vrei să fie trist sau sumbru, poţi să-l găseşti aici", a spus şi criticul de film Alec Robert Bergauer.

Scurtmetrajele au antrenat curiozitatea şi umorul cinefililor prezenţi la Shorts UP.

"Mă gândeam că o să fie o chestie superficială. Iniţial n-am fost foarte bine informată. După aceea, am văzut programul şi m-aşteptam să fie interesant. Dar a fost peste aşteptări!", a spus o participantă la eveniment.

Festivalul "Noaptea Lungă a Filmelor Scurte" a fost urmărit de peste 1.200 de spectatori în două spaţii neconvenţionale din Capitală. ShortsUp are deja o tradiţie de peste patru ani şi îşi propune să reinventeze felul în care publicul interacţionează cu filmele de scurtmetraj.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri