Noile tendinţe în materie de cadouri de Crăciun: Lifting, lipoabsorbţie, botox şi implanturi mamare

Data publicării:
botox operatii estetice

Indiferent de vârstă sau sex, românii sunt mari adepţi ai operaţiilor estetice. Cele mai căutate proceduri sunt injecţiile cu botox, al căror preţ ajunge undeva la 300 de euro.

Cei care vor să aibă o siluetă perfectă, dar nu se dau în vânt după curele de slăbire, recurg la liposucţie. Aceştia trebuie să scoată însă din buzunare chiar şi 1.000 de euro pentru o singură procedură.

Pentru doamnele care îşi doresc un bust perfect, Moş Crăciun trebuie să plătească între 600 şi 1.200 de euro pentru o intervenţie la sâni.

Medicii spun că, în decembrie, numărul persoanelor care se programează pentru operaţii estetice creşte cu până la 50 la sută.

În vârstă de 70 de ani, doamna Maria şi-a făcut cadou un lifting facial, o reducție a pieptului, un implant la buză și injecții cu botox la nivelul frunții. Un cadou de 5.000 de euro.

Vroiam (sic! - n.r.) ca starea mea psihică să se schimbe în bine, să fiu mulțumită de cum arăt și, în al doilea rând, vin sărbătorile de iarnă și vroiam ca să-mi ofer un cadou”, spune pacienta Maria.

Ceea ce facem noi este doar să îmbunătățim aspectul fizic al pacientului prin proceduri care sunt mai puțin riscante, proceduri care se fac cu o spitalizare de o oră, o oră și jumătate, cu reintegrare rapidă în viața socială și efecte care durează între 6 luni și un an de zile”, explică Toma Mugea, președintele Societăţii Română de Chirurgie Estetică.

Ioana a ales o intervenție mai ușoară și mai puțin costisitoare: „Mă deranjau ridurile din zona frunții și din zona ochilor și m-am decis pentru o injectare cu toxină botulinică”.

Nici bărbații nu stau pe gânduri când se decid să arate bine. Stabilit în străinătate, Vlad a venit în România pentru operaţie.

Din dorința de a arăta mai bine decât a dat mama natură, m-am gândit, cred că deja mă tot gândesc de vreo trei-patru ani, și până la urmă m-am hotărât”, a spus pacientul.

La Oradea, înainte de sărbători, saloanele de înfrumuseţare sunt pline. Numărul clienţilor a crescut cu 50%, chiar dacă unele pachete costă o mie de lei.

La electrostimulare mă simt ca după o oră - două de sală, efort fizic intens, la tunelul cu infraroşu mă relaxez, efectiv simt cum grăsimile ard, iar aici din nou relaxare", spune Andrada Bulz, clientă a unui salon de frumuseţe.

Femeile optează pentru un antrenament de electrostimulare, dar şi pentru proceduri la tunelul cu infraroşu, proceduri de vacuum, mezoterapie, tratamente faciale, dar nici domnii nu se lasă mai prejos, folosesc partea de electrostimulare cel mai mult, dar şi tratamentele faciale, pentru că se pregătesc de sărbători", arată Daniela Birta, administratorul unui salon de înfrumuseţare.

Explicatia vine de la psihologi. „ În urma operației, se simt mai bine, îşi cresc calitatea vieții chiar și după o perioadă mai lungă de timp, au simptome mai reduse de anxietate, de depresie şi se simt mult mai bine cu imaginea corporală pe care o au”, spune psihologul Cristina Costescu.

Cele mai cerute intervenţii sunt în această perioada mărirea buzelor, injecţiile cu botox şi acoperirea ridurilor. Costurile pornesc de la câteva sute de euro şi pot depăşi uşor o mie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri