NORAD: Moş Crăciun a trecut prin România

Data publicării:
mos

Moş Crăciun a trecut deja prin România: a lăsat darurile sub brad şi apoi şi-a continuat drumul. Sistemul de apărare antiaeriană din nordul Americii, NORAD, l-a detectat pe Moş în spaţiul aerian al României la ora 22:24.

La miezul nopţii, misiunea moşului a intrat în cea de-a treisprezecea oră. Sania lui trasă de nouă reni a pornit de la Polul Nord, iar până acum a împărţit peste 3 miliarde de cadouri.

Moş Crăciun cu sania lui plină de daruri a trecut rapid prin România, unde a lăsat milioane de daruri pentru copii. Bătrânelul şi renii săi nu au zăbovit mult pe la noi, pentru că îi aşteaptă în continuare o călătorie lungă şi obositoare, care se încheie în ziua de Crăciun, la ora 12.

Moş Crăciun este monitorizat din 1955, când un ziar a publicat din greşeală numărul de telefon al comandamentului NORAD şi a spus că îi aparţine Moşului. După ce au primit sute de telefoane de la copii care cereau să vorbească cu Moşul, militarii au început să transmită iniţial la telefon, apoi pe internet, traseul saniei trase de reni.

Ca în fiecare an, Moş Crăciun a plecat din Finlanda, unde are casa, şi s-a îndreptat prima dată către Pacificul de Sud, Noua Zeelandă şi Australia. Apoi, bătrânul şi renii săi şi-au continuat călătoria prin Japonia, China şi alte state din sud-estul Asiei. Sania trasă de cei nouă reni plină cu daruri a trecut şi prin India, Bangladesh şi Nepal.

În Europa, Moş Crăciun a poposit prima dată la Moscova, după care a vizitat toate celelalte state.

Călătoria lui Moş Crăciun se încheie pe coasta de vest a Statelor Unite, unde îl aşteaptă milioane de copii nerăbdători. Apoi, cel care ne aduce cadouri în fiecare an de Crăciun se va întoarce la el acasă pentru o binemeritată odihnă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri