Nouă zone vor primi anul viitor atestatul de destinaţie ecoturistică

Data publicării:
zarnesti

Zărneşti. De jur împrejur, cât vezi cu ochii, se întind munţi împăduriţi, cu poteci ascunse printre stânci. Un ţinut de basm care va primi statutul de destinaţie ecoturistică.

„Piatra Craiului, din fericire, este o zonă foarte, foarte frumoasă si foarte ofertantă, peisajele sunt absolut incredibile, superbe. Un alt lucru foarte important este că zona se păstrează foarte curată”, spune proprietarul unei pensiuni din zonă, Radu Călinescu.

Acesta are o pensiune în Zărneşti. Se gândeşte acum să profite de noua titulatură a zonei şi să ia fonduri europene pentru a se extinde. Are un atu. În spatele pensiunii sale se întinde Hora cu Brazi, unul dintre monumentele naturale din zonă.

„Brazii au fost sădiţi după Marea Unire de cei care locuiau aici. Era doar un sat Zărneştiul pe vremea aceea. Însă toate petrecerile satului, chiar şi nunţile, şi le petreceau în această Horă cu Brazi”, povestește el.

Un alt punct de atracţie pentru miile de turişti care vin anual în zonă îl reprezintă Prăpăstiile Zărneştiului.

În turismul eco vorbim despre turismul centrat pe natură, vorbim despre turismul de aventură, vorbim despre turismul gastronomic, avem un patrimoniu natural și cultural de invidiat”, spune Răzvan Filipescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Turism.

Şi Delta Dunarii ar putea deveni obiectiv ecoturistic. Pentru acest lucru militează multiplul campion olimpic Ivan Patzaichin.

Ideea noastră, a asociației, este ca Delta în câțiva ani să devină cel mai mare centru din Europa, ca orice iubitor al acestui gen de turism să viseze să ajungă măcar o data în Deltă”, spune acesta.

Alte şase zone din ţară, printre care „Creasta Cocoşului-Mara-Cosău" din Maramureş şi „Pădurea Craiului" din Munţii Apuseni vor primi atestarea de destinaţii ecoturistice la sfârşitul anului viitor. Iar acest lucru ar putea aduce în țară mii de turiști străini.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri