O perlă în Marea Neagră. Nessebar face parte din patrimoniul mondial al UNESCO

Data publicării:
nessebar

La mai puțin de 400 de kilometri de București, un mic oraș bulgăresc, scăldat de apele Mării Negre, atrage în fiecare an zeci de mii de turiști. Este Mesembria, colonia antică greacă, citadela bizantină și bulgară, Nessebarul de astăzi.

Peste 1.300 de hoteluri și pensiuni stau la dispoziția turistului. Chiar la nordul orașului se află cea mai mare stațiune de pe litoralul Bulgariei, Sunny Beach.

Prețurile de cazare sunt foarte accesibile, chiar și în plin sezon. Desigur, rezervarea din timp este de preferat.

Dacă mergeți cu mașina, cu un rezervor de benzină vă asiguraþi drumul dus-întors din București. Parcarea este de cinci euro pe zi.

Întemeiat de traci şi preluat de coloniştii dorieni în urmă cu peste 3.000 de ani, oraşul situat pe o peninsulă apropiată de ţărm a devenit un important centru omercial şi militar, cu ziduri puternice, temple şi monedă proprie. Romanii îi adaugă terme şi vile, bizantinii şi bulgarii construiesc biserici şi catedrale, iar turcii nu distrug nimic. A rezultat o mică bijuterie de istorie şi arhitectură, restaurată cu grijă, în care bazilica Sfânta Sofia, construită în secolul VI, se învecinează cu Sfânta Parascheva din secolul XIII sau şi cu multe altele la fel de vechi. Străduţele vechi şi strâmte, cu case datând din Renaştere, sunt pline de magazinaşe cu suveniruri.

Restaurantele au meniuri variate la preţuri fără concurenţă: fructe de mare, peşte proaspăt, legume bulgăreşti, carne de toate felurile, vin local. Iar vara, la oferta Nessebarului se adaugă şi sporturile nautice, baia şi soarele pe plajele din apropiere.

Staţiunea alăturată, Sunny Beach, poate primi 300.000 de turişti pe serie, şi nu duce lipsă de oaspeţi. Din Germania, Rusia, Scandinavia sau Irlanda, turiştii apreciază atât clima, cât şi frumuseţile locului.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri