O pistă de biciclete de 37 de kilometri va lega Timişoara de Serbia

Data publicării:
PistaConstructie

Bicicliștii vor pleca din oraş și vor trece prin localitățile Sânmihaiu Român, Uivar și Otelec, până la graniță. Iubitorii mersului pe două roți vor putea să pedaleze pe o distanță de aproximativ 37 de kilometri, chiar pe malul râului Bega.

Bicicliștii sunt încântaţi de proiect.

„Este un proiect foarte bun și frumos. Așteptăm să fie și realizat. Și în legătură cu pistele de bicicliști, ar fi bine să aibă și continuitate”, spune altcineva.

La graniţă va fi amenajat un punct de trecere a frontierei, dar acest lucru nu-i va opri pe bicicliști să se plimbe în voie.

Va fi un punct în funcție de programul de a circula între cele două state. Bănuiesc că vor fi reglementate astfel de aspecte, ca să se circule pe timp de zi”, explică Ion Mirescu, comisar-şef la Inspectoratul Poliției de Frontieră Timișoara.

Pornește graderul și aduce terenul la cota la care trebuie în proiect. Următorul pas va fi etapa de balastare, care va fi cu trei zile înaintea etapei de pietruire. Vine graderul, cilindrul, basculele care aduc materialul, se compactează și se pregătește pentru asfaltare”, spune Gheorghe Griguță, director general al firmei constructoare.

Valoarea totală a proiectul este de peste două milioane de euro, bani care provin din fonduri europene.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri