O scrisoare imaginară a premierului britanic stârnește reacții de curtoazie în presa românească

Data publicării:
31012013 20campanie 20londra-46942

Aşa îşi imaginează postul de televiziune Channel 4, una dintre cele mai urmărite televiziuni din Regatul Unit, o campanie menită să descurajeze aşa numita invazie a românilor în Marea Britanie. Jurnaliştii au stat de vorbă şi cu ambasadorul român la Londra.

„Nu fiţi îngrijoraţi. Nu vă invadăm”, a spus Ion Jinga, ambasadorul României la Londra.

Aparent indiferent la ironiile jurnaliştilor, primarul Londrei a declarat astăzi că se teme de afluxul de imigranţi români şi bulgari, care ar putea spori numărul oamenilor fără adăpost din capitala britanică.

Scrisoare imaginară a premierului britanic către români

Unul dintre editorialiştii de la Financial Times şi-a imaginat o scrisoare pe care premierul David Cameron ar trimite-o românilor ca să-i convingă să stea acasă, apelând la efectele psihologiei inverse.

„Ştiu că unii dintre voi vă gândiţi să emigraţi în Marea Britanie şi vreau să vă urez un cald bun venit. (...) Vă rog nu vă lăsaţi descurajaţi de infrastructura de lumea a treia, pe care o veţi găsi pe aeroportul Heathrow sau pe oricare dintre aeroporturile pe care aterizează Easy Jet. E adevărat că poliţia noastră de frontieră este morocănoasă şi arogantă şi că verificările decurg lent, dar nimeni nu a avut de aşteptat mai mult de trei săptămâni, ca să iasă din aeroport”, se arată în scrisoare imaginară a lui David Cameron.

Românii nu trebuie să ia în seamă chiriile mari, pentru locuinţe minuscule sau ostilitatea britanicilor, care nu suportă străinii care fac muncile prost plătite pe care ei nu le-ar accepta niciodată, continuă cu umor aşa zisa scrisoare a premierului.

„Şi nu fiţi descurajaţi de ştirile potrivit cărora spitalele noastre se închid fiindcă nu mai sunt bani. Am făcut eforturi uriaşe pentru reducerea numărului de decese, din cauza unor infecţii luate chiar din spital”, se mai arată în „scrisoare”.

Presa românească a reacționat

Presa din Regat remarca şi campania plină de umor făcută de publicaţia românească gândul.info, prin care britanicii sunt invitaţi la rândul lor în România. Iar motivele invocate de publicație nu ar fi de ignorat: jumătate dintre românce arată precum Kate Middleton iar cealaltă jumătate ca sora acesteia, faimoasa Pippa.

De altfel, Huffington Post foloseşte ideea publicaţiei româneşti în explicaţia unei fotografii două românce... de fapt, ar putea fi Pippa şi Kate. Nu putem spune exact. În plus, mezinul prințului Charles, Harry, n-a fost niciodată fotografiat dezbrăcat aici. Şi nu în ultimul rând, berea de la noi e mai ieftină decât apa din Marea Britanie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri