O tânără săracă returnează 1000 de lei găsiţi pe stradă

Data publicării:
portofel-1

Trăieşte într-o colibă alături de alte şapte persoane şi nu are un venit stabil în afară de ajutorul de la stat. Găseşte un portofel cu 1000 de lei pe stradă, dar nu se gândeşte să păstreze banii. O tânără din Buzău, pentru care suma reprezintă o adevărată avere, s-a dus la poliţie şi a predat portofelul. Proprietara a rămas surprinsă că l-a recuperat, mai ales că totul i se datorează unei persoane nevoiaşe.

Loredana Neagu are 20 de ani şi trăieşte într-o locuinţă improvizată din Berca, alături de părinţi şi de cei cinci fraţi. Fata povesteşte că a găsit portofelul cu aproape 1000 de lei chiar în ziua în care s-a dus să verifice dacă poate ridica ajutorul social, de care familia are mare nevoie. „L-am luat de jos şi l-am dus la poliţie, pentru că aşa e normal, nu eu am muncit pentru banii ăia, ci cea care i-a pierdut”, spune ea.

Portofelul aparţinea unei femei care nici măcar nu apucase să anunţe că l-a pierdut când poliţiştii i-au spus că poată să vină să îl recupereze. Nu se aştepta să îşi găsească banii şi actele.

Mama tinerei este mândră că fiica ei a făcut exact ce a fost învăţată să facă: „Aşa e frumos, să îi duci înapoi, că poate îi pierde un amărât. Cu şase copii, că i-am făcut, trebuia să le dau o educaţie mai severă. Să nu fure, să nu spargă, dacă găseşte ceva să ducă la poliţie, că aşa e frumos.

Tânăra a primit din partea proprietarei portofelului 15 lei ca recompensă, dar spune că faptul că a făcut ceea ce trebuia este cea mai mare mulţumire.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri