Sari la conținut

Omagii. Vânzările albumelor lui Prince au explodat

La o zi de la moartea lui Prince, un cor de adolescenţi din Los Angeles i-a adus un omagiu interpretând Purple Rain în faţa camerelor de filmat. De la Londra, preşedintele Barack Obama a mărturisit că a ascultat aceeaşi melodie înainte de întâlnirea cu premierul britanic.

Barack Obama, preşedintele Statelor Unite: „A creat o muzică extraordinară şi a fost un mare artist. Nu l-am cunoscut bine, dar a venit la Casa Albă ca să cânte anul trecut şi a fost extraordinar, creativ, original şi plin de energie. Aşadar, e o pierdere imensă.”

Între timp, fanii au continuat să se adune în faţa casei cântăreţului din Minneapolis.

Tyka Nelson, sora lui Prince: „Vă mulţumesc pentru că îl iubiţi! Şi el v-a iubit pe fiecare dintre voi.”

Sora lui Prince a refuzat însă să dea detalii despre înmormântare.

Autopsia s-a încheiat, însă nu a făcut lumină asupra circumstanţelor decesului.

Jim Olson, şerif: „Până în acest moment, nu avem niciun motiv să credem că a fost vorba despre o sinucidere. Nu au fost găsite urme evidente de violenţă. Vom avea rezultatele autopsiei abia peste câteva săptămâni, adică în termenul obişnuit.”

Decesul neaşteptat a relansat vânzările albumelor lui Prince, iar specialiştii se aşteaptă ca melodiile artistului să reintre în topuri. Două dintre discurile sale ocupă deja primele poziţii în clasamentul vânzărilor de pe Amazon. În plus, două lanţuri cinematografice din Statele Unite vor difuza începând de azi filmul inspirat din viaţa starului - "Purple Rain", lansat în 1984 - chiar cu Prince în rolul principal. Costumul purtat de artist în această peliculă a fost expus la un muzeu din Minneapolis.