Sari la conținut

Operează la 82 de ani. Neurochirurgul Leon Dănăilă, premiat pentru dedicarea față de pacienți

Tinerețe fără bătrânețe, fără realizări nu înseamnă mare lucru. Nu e totul să trăiești mult,” spunea recent neurochirurgul, într-un interviu pentru Digi24.

De altfel, și postul de televizune BBC a realizat un reportaj despre acesta și despre faptul că la cei 82 de ani, el încă profesează.

Reportajul emoționant, difuzat de BBC News, face o radiografie a sistemului medical românesc din care pleacă majoritatea medicilor și care nu reușește să oprească hemoragia tinerilor doctori talentați care preferă să plece în afara țării decât să muncească în România. Cu atât mai remarcabilă este pasiunea doctorului Leon Dănăilă care dorește să profeseze și să ofere pacienților români toată priceperea și experiența lui”, se arată într-un comunicat al Foreign Policy România.

Printre personalitățile premiate au fost și Nicolae Zamfir, pentru gestionarea laserului de la Măgurele, Solomon Marcus, pentru că este cel mai iubit dintre academicieni și Neagu Djuvara, pentru trăirea și scrierea istoriei, potrivit comunicatului.