Oraşul Hârşova se va transforma într-o staţiune balneo-climaterică. Un proiect de calitate germană

Data publicării:
harsova-1

Oraşul Hârşova se va transforma într-o staţiune balneo-climaterică, după ce un expert german s-a oferit să facă studiul de fezabilitate pentru acest proiect, gratuit. A descoperit încântat că izvoarele termale din zonă au proprietăţi terapeutice apropiate de cele din Băile Felix şi Herculane, prin urmare apa termală de la Hârşova ar fi ideală pentru o viitoare staţiune balneară.

Izvoarele sulfuroase cu temperaturi de 43 de grade Celsius au fost inspectate de specialiştii nemţi, iar Helmut Hofmann va petrece trei săptămâni la Hârşova ca să facă un studiu de fezabilitate pentru proiect. În locurile în care acum bazine zac în paragină şi terenurile sunt neîngrijite, se va înălţa o staţiune de tratament.

Apa aceasta are ceva specific. Nu trebuie să fie pompată. În Germania sunt izvoare iar apa trebuie pompată ca să ajungă la suprafaţă. Dar aici, apa iese pur şi simplu, iar asta e de bine”, explică Helmut Hofmann.

Încântat de faptul că nu trebuie să cheltuiască bani din bugetul local, primarul Tudor Nădrag îşi imaginează deja cum va arăta viitoarea staţiune balneo-climaterică, ale cărei costuri estimative se ridică la 5 milioane de euro. „Va fi un parteneriat public-privat. Noi participăm cu 1%, iar investitorul cu 99%. După ce îşi realizează investiţia, poate să cumpere şi ăla 1%. Interesul nostru este să punem în valoare aceste ape termale”, arată edilul.

Viitoarea staţiune de tratament va fi construită pe un teren cu o suprafaţă de aproape 5 hectare. Se vor ridica o bază de tratament, un minihotel, dar şi un debarcader la Dunăre.

După studiul de fezabilitate, urmează realizarea unui proiect pentru accesarea fondurilor europene. Potrivit specialiştilor germani, staţiunea ar putea să primească primii turişti în cel mult trei ani.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri