Sari la conținut

Ovidiu Anton, invitat să cânte la Eurovision alături de reprezentanta Moldovei. Răspunsul artistului român

FOTO: Facebook Ovidiu Anton

„Suntem solidari cu întreaga echipă TVR și ne exprimăm părerea de rău pentru faptul că echipele noastre nu vor fi în aceeași sală, pentru a se susține reciproc, având în vedere spațiul cultural și valoric comun”, se spune într-un comunicat de presă al companiei Teleradio-Moldova

„Odată cu acest mesaj de solidaritate, lansăm și ideea unei colaborări dintre reprezentanții țărilor noastre. În acest context, îl invităm pe Ovidiu Anton să evolueze pe scena ESC alături de reprezentanta Republicii Moldova, Lidia Isac. Suntem convinși că cei doi pot face un duet de excepție cu piesa „Falling Stars” în semifinala din 10 mai. Evident că, schimbările în conceptul de show, la o etapă atât de înaintată, presupun și agrearea unor modificări cu organizatorul concursului. Sperăm că, prin eforturi comune, vom putea depăși momentele de criză”, se mai spune în mesajul transmis de către societatea care administrează Moldova 1.

De asemenea, Ovidiu Anton a fost invitat la spectacolul în aer liber din 14 mai de la Chișinău, unde se va transmite finala Eurovision.

România a fost eliminată din competiţia muzicală Eurovision, după ce i-a fost retrasă calitatea de membru EBU (European Broadcasting Union), din cauza datoriilor acumulate încă din anul 2007.

Reprezentantul României la Eurovision, Ovidiu Anton, a declinat însă oferta Moldova 1. El a explicat de ce nu poate să evolueze alături de reprezentanta Republicii Moldova în etapa internaţională a concursului Eurovision Song Contest (ESC). „Mă înclin în faţa fraţilor din Moldova pentru acest gest extraordinar, dar nu vreau să afectez în vreun fel prestaţia Lidiei Isac”, a explicat artistul după ce a fost invitat să cânte în duet cu interpreta din Republica Moldova.

„Mă înclin în fața fraților noștri din Moldova, este un gest extraordinar, unic și nobil. Pentru că știu câtă muncă este în pregătirea unui astfel de moment și cât de important este Eurovisionul pentru cariera unui artist, nu vreau să afectez în vreun fel prestația Lidiei pentru care a investit atâta energie. Este o piesă care i se potrivește de minune și oricât îmi doresc să fiu pe scena la care am visat, nu pot accepta să o fac aducând riscuri pentru alți artiști.
Eu îmi doresc să cânt la Stockholm, îmi doresc să cânt piesa „Moment of silence” pentru toți: români, moldoveni și pentru fanii Eurovision de pretutindeni. Succes, Lidia, este momentul tău și ai să strălucești! Mulțumesc încă o dată pentru acest gest deosebit. Nu voi uita niciodată”, a precizat Ovidiu Anton într-un mesaj pe Facebook.