Parcuri, alei şi terase pentru alegători, după ce gardul Casei Poporului va fi demolat

Data publicării:
casa poporului palatul parlamentului 5614099-Mediafax Foto-Ana Poenariu-2

Unul dintre proiecte propune împărţirea esplanadei în mai multe zone. Un perimetru cu bănci şi alei, o zonă cu piste pentru biciclişti şi skateri şi o alta cu terase. Autorul vrea să refacă şi Piaţa Constituţiei.

Oficialii se pregătesc deja pentru operaţiuni de amploare.

S-au adus un milion de metri cubi de pământ ca să se ridice această clădire, să devină un capăt de perspectivă. O mare parte din gard susţine practic pământul care este acolo”, susține Gheorghe Bălăşoiu, profesor UNATC.

Experţii nu exclud posibilitatea ca doar o porţiune din gard să fie dată jos. Nu e clar încă nici când vor demara lucrările, şi nici cât vor dura.

Este o suprafaţă foarte mare. Cam trei terenuri de fotbal şi un lucru foarte dificil de făcut”, a mai spus Gheorghe Bălăşoiu.

La nivel simbolic, pasul a făcut deja luna trecută, când legendarul artist Roger Waters a fost invitat de preşedintele Camerei Deputaţilor să dărâme zidul din jurul Palatului Parlamentului.

Comisia are termen o săptămână ca să aleagă unul dintre proiecte. Preşedintele Camerei Deputaţilor ar vrea să vadă lucrările începute anul viitor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri