Parfumuri inspirate de grupele de sânge

Data publicării:
25032013 20m 20parfumuri-56677

În functie de grupele sanguine, creatorii brandului au combinat tot felul de arome din care nu lipsește un iz metalic. Reporterii emisiunii „Frumusețea se învață” au aflat de la specialiști care sunt diferențele dintre cele patru tipuri de parfum.

„Scopul lor a fost să facă legătura aceasta dintre parfum și zona medicinală, zona spitalului, tocmai pentru a arăta că dorința lor a fost să creeze parfumuri care să miroasă a sânge, care să miroasă a noi. Sângele este cel care ne face să fim în viață zi cu zi, e componenta noastră esențială”, explică Alexandra Giuca, consultant parfumuri.

De fapt, atunci când au creat parfumul, inventatorii s-au gândit ca fiecare aromă să fie aleasă în funcție de evoluția omului pe Pământ.

„Grupa 0 conține note de lemne arse, note de tabac, note de piele, pentru că vorbim de omul primordial, omul care locuia în peștera și consuma doar carne”, explică Alexandra Giuca, consultant în parfumuri.

Omul a învățat apoi să se bucure de beneficiile naturii. Așa a apărut parfumul grupei de sânge A, cu note de fructe. Parfumul B are arome de condimente, pentru că oamenii începuseră să călătorească și să combine diverse obiceiuri culinare.

„Din interacțiunea aceasta au împrumutat condimente, mirodenii și au început să își împrumute stilul de a mânca. De aceea, parfumul B are note aromate de ierburi, de ierburi medicinale”, explică Alexandra Giuca, consultant în parfumuri.

În parfumul AB, cel mai nou, notele metalice se simt cel mai mult. Aroma lui se apropie cel mai mult de mirosul sângelui. Toate cele patru parfumuri sunt unisex, iar prețul lor ajunge până la 500 de lei sticla.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri