Sari la conținut

Paștele, sărbătorit cu senzații tari 

Practicanții zborului cu parapanta au profitat de vântul prietenos din acest weekend și s-au aventurat la înălțime. Destinația - vârful Priopcea din munții Măcin. Pentru câţiva tineri din Galați, București și Suceava Paştele din acest an n-a semănat cu nicio altă sărbătoare.

„Zborul cu parapanta înseamnă mult, înseamnă posibilitatea de a zbura singur, prin propriile forțe, fără ajutorul motorului deplasându-ne doar cu ajutorul curenților de aer”, a spus Albert Malaxa, instructor de zbor Aerial Club Galați.

Ce-i drept, ai nevoie de curaj ca să zbori deasupra crestelor munților Dobrogei, la peste 500 de metri altitudine. Pentru Rudi, pasionat sporturile la înălțime, cheile Dobrogei înseamnă acasă. Găseşte aici un peisaj de care, spune el, s-a îndrăgostit iremediabil. Vine în fiecare an din Bucureşti pentru doza de adrenalină.

Cei care vor să planeze preţ de câteva minute, deasupra munţilor Măcin, trebuie să ştie că un zbor în tandem costă 200 de lei. La coborâre veţi primi ca amintire şi o filmare full HD.

Pe aceeași temă