Periplu prin civilizaţia chineză. Expoziţia "Comorile Chinei", aproape de final 

Data publicării:
expo comorile chinei full art img

În expoziţie sunt prezentate obiecte provenind din celebrul sit arheologic de la Xi'an - unde a fost cercetat parţial ansamblul funerar al primului împărat al Chinei -, printre care patru dintre faimoşii soldaţi de teracotă şi un cal, parte a inventarului funerar al împăratului Qin Shi Huang.

Pe lângă aceste capodopere de o valoare excepţională, expoziţia cuprinde o serie de alte artefacte, printre care pot fi amintite mai multe vase neolitice, cu o vechime de câteva mii de ani şi care atestă o uimitoare realizare artistică. Acestora li se adaugă alte piese de referinţă, precum o serie de vase din bronz, celebre în lume pentru calitatea şi valoarea lor extraordinară.

Periplul prin civilizaţia chineză continuă cu o serie de bunuri culturale legate de istoria Drumului Mătăsii şi artefacte referitoare la istoria modernă a Chinei. Prin intermediul acestei expoziţii publicul va avea ocazia să admire unele din comorile spectaculoase ale milenarei civilizaţii chineze, datând din zorii epocii neolitice până în perioada modernă, în timpul dinastiilor Ming şi Qing.

Din 30 aprilie - data deschiderii - până la începutul lunii iulie, expoziţia "Comorile Chinei" fusese vizitată de peste 30.000 de persoane.

Detaliile despre programul de vizitare şi tarife  AICI

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri